Networking — December 13, 2017 at 12:07 pm

Ericsson demonstreaza potentialul retelelor LTE in Ucraina

by

Ericsson LTE Ucraina1Demonstrația potențialului LTE în Ucraina a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la sediul companiei lifecell, unde au fost efectuate teste de viteză în rețeaua LTE, cu rezultate de peste 450 Mbps. Testele au evidențiat facilitățile de care abonații rețelei se vor putea bucura odată cu lansarea comercială a rețelei.
Potrivit ultimului studiu Ericsson Mobility Report, conținutul video reprezintă 50% din traficul actual de date și va crește până la un procentaj de 75% până în 2022. Raportat la capabilitățile rețelelor 3G actuale, acest lucru înseamnă că, deseori, utilizatorii pot întâmpina întreruperi în încărcarea conținutului video pe mobil.
Pe lângă rate de transfer mai mari, LTE nu înseamnă doar o experiență de utilizare mai bună, ci permite și posibilitatea implementării de aplicații massive IoT.

„NB-IoT și CAT-M1 sunt două adăugiri semnificative care vin cu LTE și care permit implementări massive IoT”, a spus Jonas Näslund, Head of Networks Strategy Development, Business Area Networks, Ericsson. „Aceste standarde susțin dispozitive IoT la prețuri accesibile și cu consum mic de energie (până la 10 ani cu aceeași baterie), precum și acoperire extinsă. Asta înseamnă că dispozitivele IoT pot rămâne online chiar și în zone izolate sau în subteran, acolo unde broadbandul mobil nu ar fi disponibil în mod normal.”

Multe industrii, inclusiv cele de servicii publice, utilități, infrastructură urbană, sănătate și producție vor beneficia de implementări massive IoT. Spre exemplu, după ce Philadelphia a conectat 1.300 de pubele, a reușit să economisească aproximativ 1 milion de dolari anual. Capacele de canalizare conectate, precum cele prezentate la ediția din 2017 a Mobile World Congress, pot ajuta orașele să prevină furturi și accidente.

Pentru a concura pe piețele naționale și internaționale, companiile din Ucraina trebuie să devină mai eficiente în activitatea pe care o desfășoară. Pentru a le susține, odată cu lansarea LTE, lifecell va oferi servicii și produse digitale adiționale către clienții companiei. Acestea vor acoperi aspectele legate de securitate (angajați, dispozitive și date), cât și transformarea modelelor de comunicare cu clienții.

LTE este doar începutul pentru ceea ce va fi o transformare completă a industriilor, un fapt subliniat de Ericsson prin proiectul de cercetare efectuat în cooperare cu Boliden, o companie de minerit suedeză. Demonstrația de realitate virtuală a introdus participanții în replica virtuală a unei mine pentru a arăta cum poziționarea foarte precisă și latența foarte scăzută a tehnologiilor de acces la Internet le vor permite muncitorilor să interacționeze cu sisteme automatizate, să controleze dispozitive de la distanță sau să exploateze tehnologii de realitate augmentată pentru a crește siguranța și productivitatea activității lor.