EDUCATIE / JOB — January 26, 2018 at 6:48 am

Educația trece într-o nouă eră a inovației

by

Microsoft a implementat un nou set de funcții inovative pentru suita Office 365 Educațional, implementând funcții care vor duce la stimularea interesului pentru STEM, învățarea în 3D, sprijinirea elevilor pentru a-și îmbunătăți performanțele la citit, scris și înțelegere, precum și eficientizarea timpului profesorilor și susținerea colaborării între aceștia.

Noile funcționalități aduse pachetului Office 365 Educațional permit elevilor să scrie o lucrare folosindu-și numai vocea și simplifică accesarea platformei de comunicare și colaborare Microsoft Teams de pe dispozitive mobile. Mai mult, învățarea în domeniile STEM devine mai atrăgătoare datorită unei noi actualizări pentru Minecraft: Education Edition, și datorită noilor aplicații bazate pe video și realitate mixtă de la parteneri educaționali precum BBC Worldwide Learning, LEGO Education, PBS, NASA și Pearson, cea mai mare companie de materiale educaționale din lume.

Mai mult, începând cu luna februarie, o serie de actualizări pentru Office 365 va aduce noi funcții inovative pentru eficientizarea lucrului educațional și la birou. Microsoft va introduce dictarea în Office 365 pentru a ajuta elevii să scrie cu mai multă ușurință folosindu-și vocea. Funcția Immersive Reader se va extinde, fiind disponibilă și pentru Word for Mac, iPhone, Outlook Desktop, OneNote iPadși OneNote Mac,cu suport pentru multe limbi noi. OneNote urmează să primească integrarea de teme pentru acasă și note în cele mai utilizate sisteme informatice școlare din Regatul Unit (SIMS Capita) și Statele Unite (PowerSchool). Hubul digital pentru clasă, Teams, va fi accesibil pe iOS și Android, astfel încât profesorii și elevii să poată urmări temele și conversațiile pe telefoane sau tablete. Pentru a permite tuturor cursanților care învață limbi străine să participe la conversații în timpul orelor de curs, cele mai recente actualizări vor simplifica traducerea oricărei conversații sau discuții într-o altă limbă. De asemenea, PowerPoint va permite profesorilor să-și înregistreze lecțiile ce includ diapozitive, notițe de mână interactive, clipuri video și relatări și să le publice în canalul lor Stream din Teams.

Microsoft crește creativitatea prin noile actualizări la STEM, prin care va fi crescută creativitatea elevilor. Minecraft: EducationEdition va primi o nouă actualizare gratuită ce va permite profesorilor să utilizeze celebra lume Minecraft și învățarea bazată pe jocuri pentru a stârni interesul elevilor pentru chimie. Prin experimente interactive, elevii pot învăța totul de la crearea compușilor la subiecte mai dificile, cum ar fi izotopii stabili. Mai mult, în era realității mixte Microsoft colaborează cu partenerii săi pentru a oferi produse și experiențe care îi vor ajuta pe profesori să forțeze limitele programelor școlare, fiind în pregătire mai multe funcții ale Office 365 bazate pe AI, AR și VR.

KekuleSplashFinal_ScreenshotDe asemenea, din luna martie, Microsoft va colabora cu BBC Worldwide Learning pentru a aduce filmul despre istoria naturală realizat de BBC Earth, Oceane: Planeta noastră albastră, în sălile de clasă și muzeele din întreaga lume. În final, împreună cu LEGO Education, compania va oferi un nou plan de lecții Hacking STEM online gratuit, în care elevii folosesc Teorema lui Pitagora pentru explorări și măsurători topografice în spațiul 2D/3D. Devenind inspectori și ingineri de mediu, elevii vor construiunelte cu cărămizi LEGO din setul Mașini Simple & Motorizate sau din carton, pentru a crea și vizualiza în Excel un plan inițial de transport pentru dezvoltarea unei insule dintr-un Parc Național. Apoi, ei pot da viață Parcului Național prin adăugarea de elemente topografice.