Mobilitate — February 19, 2018 at 2:13 pm

Tehnologia biometrică mobilă a devenit un jucător cheie al industriei

by

fingerprint scanning - digital security system, access

Mobilitatea biometrică a devenit mai accesibilă și mai ușor de utilizat în ultimii ani, deschizând calea unei adopții mai răspândite în inițiativele întreprinderilor digitale, pentru îmbarcarea pasagerilor, siguranța frontierelor și a inițiativelor “bring-your-own-device” (BYOD).

Conform specialiștilor, utilizarea tehnologiei biometrice va crește în regiunea Asia-Pacific (APAC), datorită ratelor mai mari de penetrare a smartphone-urilor și a numărului tot mai mare de tranzacții efectuate pe dispozitivele mobile echipate cu capabilități biometrice. Tehnologia este, de asemenea, bine poziționată pentru a completa, și chiar pentru a înlocui, metodele tradiționale de control al accesului, cum ar fi PIN-urile și parolele, întrebările de securitate și chiar utilizarea identităților personale.

Aceasta a stimulat unele guverne să utilizeze biometria în domenii precum controlul frontierelor și identificarea cetățenilor. Guvernul indian, în special, a adoptat tehnologia prin programul național de identitate digitală. În sectorul privat, biometria mobilă poate contribui la îmbunătățirea experienței utilizatorilor, precum și la reducerea costurilor IT, dar și a numărului de angajați necesar pentru a ajuta clienții să recupereze PIN-urile și parolele. Poziția sporită de securitate care rezultă din utilizarea biometriei va proteja, de asemenea, sistemele împotriva atacurilor cibernetice și a furtului de date.

În acest context, operatorii de rețele mobile (MNO), instituțiile financiare și alți actori din industrie riscă să piardă cote de piață dacă nu respectă cerințele clienților privind securitatea, confortul și mobilitatea. Băncile și MNO-urile din regiune, cum ar fi cele din Singapore, Australia, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă și China, au început să profite de beneficiile încorporării biometrice în procesele de îmbarcare a clienților. În acest fel, aceștia vor putea să-și înregistreze clienții într-un mod mai eficient și mai eficient decât înainte.

Dar, pentru ca biometria mobilă să-și atingă întregul potențial, investițiile guvernamentale și parteneriatele industriale sunt necesare pentru a genera o conductă de produse care să abordeze lacunele de pe piață și pentru a ajuta furnizorii de tehnologii biometrice să pătrundă pe diferite piețe într-un ritm mai rapid și mai rentabil.