Cloud Computing / Edge — February 20, 2018 at 7:45 am

Oracle împinge automatizarea dincolo de baza de date către serviciile cloud

by

Oracle a anunțat extinderea efortului său de a dezvolta software-ul autonom pentru servicii cloud și baze de date. Oracle susține că transformă toate serviciile sale pe modelul platform-as-a-servicie (PaaS), auto-operaționale, auto-securizate și auto-reparate.

Cu noua sa suită de servicii Oracle Autonomous Cloud Platform, care include managementul datelor, dezvoltarea de aplicații, integrare și management, Oracle stabilește un nou standard industrial pentru capacitățile cloud-ului autonom. Oracle aplică AI și învățarea mașinilor pentru serviciile PaaS de generație următoare, pentru a ajuta organizațiile să reducă costurile, să reducă riscurile, să accelereze inovația și să obțină informații predictive.

oracle cloudMulți au adoptat în mare parte cloud ca modalitate de reducere a costurilor, dar pe măsură ce piața se dezvoltă, organizațiile vor căuta un furnizor de cloud care să poată susține întregul mediu și securizarea datelor întreprinderii. Cu un număr tot mai mare de încălcări ale securității și întreruperi de profil care rezultă din erorile sistemice și umane, clienții doresc garanții.

PaaS a devenit o componentă critică a modelului de lucru în cloud pentru a ajuta la stimularea agilității și inovării în afaceri. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor AI și a mașinilor bazate pe învățarea automată, PaaS aduce câștiguri de productivitate, reducerea costurilor și reducerea erorilor umane pentru întreprinderile care caută modalități pentru o inovare rapidă. Oracle Autonomous PaaS va permite întreprinderilor să majoreze, să facă copii de rezervă, să actualizeze, să diagnosticheze, să corecteze și să asigure serviciile de tip cloud PaaS.

Adăugarea noilor funcții bazate pe machine learning pentru platforma Oracle cloud începe cu beneficii importante cum ar fi automatizarea sarcinilor repetitive prin furnizarea de roboți care învață și automatizează acțiunile frecvente ale utilizatorilor. Noile funcții includ și activarea conversațiilor fluide prin învățarea automată și auto-formarea de către roboții de auto-învățare. Reducerea timpului și a efortului necesar pentru automatizarea proceselor de afaceri care trec prin diferite aplicații SaaS și aplicații on-premise cu integrări auto-definite reprezintă un alt avantaj decisiv pentru noua mutare a Oracle. Avantajele continuă cu eliminarea sarcinilor manuale pentru ingerarea datelor streaming și a loturilor prin intermediul fluxurilor de date auto-definite, cu crearea de pachete automate de date și a conductelor de date. În final, automatizarea implementată de Oracle ajută la luarea unei decizii inteligente cu descoperirea și pregătirea automată a datelor, analiza automată a rezultatelor cheie, împreună cu vizualizarea și nararea rezultatelor.