Hardware — March 5, 2018 at 7:18 am

Fujitsu Lifebook E558, un produs pentru business configurabil și solid conectat

by

lifebooke558 Producătorul nipon de laptop-uri oferă o gamă extinsă de business, Lifebook E558 de 15,6 inch fiind unul dintre modelele mai mari. Nu este genul de laptop pe care veți dori să îl utilizați în cazul călătoritului în mod regulat, dar un număr de funcții extinse și un ecran mare îl fac o opțiune bună pentru înlocuirea desktopului de la birou.

Carcasa exterioară a Lifebook E558 este neagră, dar imediat după deschidere veți observa suportul pentru încheietura mâinii care servește funcției duale care oferă interes vizual și un finisaj tactil. Are dimensiunile de 379 mm/256 mm montat pe birou. Greutatea începe de la 1,79kg, iar laptopul are o grosime de 23,9mm, cu capacul de 7mm. Astfel, nu există nimic “subțire și ușor” în acest laptop.

Vestea bună este că baza are spațiu pentru un port Ethernet RJ-45 de dimensiuni mari și un conector VGA (ambele rarități reale în zilele noastre), care ar trebui să-i satisfacă pe utilizatorii de Lifebook E558 care vor sa realizeze prezentări sau alte activități multimedia. Este echipat, de asemenea, cu conectori HDMI și DisplayPort de dimensiuni mari, două porturi USB 3.1 și un port USB-C, precum și o mufă de 3,5 mm pentru căști. Este de asemenea plăcut să vedeți un cititor de carduri SD pe marginea din față. Segmentul de securitate poate adăuga un senzor opțional de amprentă pe suportul pentru încheietură și un slot SmartCard pe marginea din stânga. SIM-ul este instalat sub bateria detașabilă,  această baterie detașabilă reprezentând o altă raritate pentru aceste sisteme în zilele noastre.

Ecranul IPS cu diagonala de 15,6 inci are un finisaj mat, care se potrivește cu tendința modernă, lucrul într-un mediu fără reflecție fiind o plăcere. Există însă unele neajunsur, cum ar fi luminozitatea maximă limitată și lipsa opțiunii de touchscreen. Rezoluția de 1.920×1.080 de pixeli este suficient de bună pentru munca de zi cu zi, în timp ce opțiunea de 1.366×768 s-ar putea dovedi mai dificilă. Prin standardele moderne, rama ecranului este destul de mare la 15 mm pe marginea scurtă, 20 mm în partea de sus și 26 mm în partea de jos. Ramele într-un cadru mai mic ar îmbunătăți portabilitatea acestui laptop.

Lifebook E558 este suficient de mare pentru a avea spațiu pentru num-padul de dimensiune completă pe partea dreaptă a tastaturii. Acest lucru este util, dar poate greu pentru acomodare. Tastatura oferă o senzație de lumină frumoasă, iar tastele sunt mari și bine distanțate. Lumina de fundal a tastaturii, care vine în două niveluri de luminozitate, este controlată utilizând tasta Fn și bara de spațiu simultan. Touchpad-ul este încastrat și are butoane fizice largi și receptive. Poate fi dezactivat cu o tastă Fn, dar nu există nicio lumină sau indicație vizuală pentru a indica starea sa, deci trebuie să vă amintiți că touchpad-ul nu este defect atunci când cursorul nu reușește să se miște, ci doar este pur și simplu oprit.

Lifebook E558 este un laptop configurabil cu opțiuni pentru procesor, unitate hard disk, versiune Windows și rezoluție de afișare, precum și caracteristici de securitate și suport pentru bandă largă mobilă.

O versiune full a venit cu un procesor Intel Core-i5 8350U, 8GB de RAM, un SSD de 256 GB, o bandă largă mobilă și un cititor SmartCard. Acesta costă 1.027 de lire sterline (fără TVA), iar versiunea entry-level are un procesor Core i3, 4 GB de memorie RAM și un hard disk fizic de 500 GB și costă 663 de lire sterline (fără TVA).

Bateria oferă până la 10 ore de lucru. De asemnea,dacă decideți să călătoriți cu acest laptop, puteți asigura un timp suplimentar de funcționare prin transportul unei baterii detașabile de rezervă.