Guvernare/Licitatii — March 7, 2018 at 11:47 am

Contractele de acces pe proprietatea publica sau privata ale operatorilor se vor transmite catre ANCOM

by

ANCOMFurnizorii de retele de comunicatii electronice care exercita dreptul de acces pe proprietatea publica sau privata au obligatia de a transmite ANCOM o copie a fiecarui contract de acces sau a fiecarei hotarari judecatoresti definitive care tine loc de contract, precum si actele subsecvente, atunci cand apar modificari.

De asemenea, ei vor transmite si o serie de informatii cu privire la aceste documente, ca de exemplu, datele de identificare a imobilului care face obiectul dreptului de acces, pretul sau tariful de acces perceput furnizorilor sau periodicitatea platilor. Aceste informatii trebuie sa fie cunoscute pentru a asigura conditii nediscriminatorii de acces pe proprietatea publica sau privata tuturor furnizorilor de retele de comunicatii electronice.

Informatiile si documentele raportate in baza acestei decizii vor fi transmise exclusiv electronic, in mod securizat, prin intermediul aplicatiei informatice de raportare dezvoltata de ANCOM.

Informatii transmise conform deciziei vor fi puse la dispozitia tuturor furnizorilor de retele de comunicatii electronice de catre ANCOM, in cadrul aceleiasi aplicatii informatice.

Termene de raportare

Informatiile cu privire la contractele de acces si la hotararile judecatoresti definitive care tin loc de contract incheiate, respectiv emise, dupa data intrarii in vigoare a deciziei, se vor raporta in termen de 10 zile de la data incheierii, respectiv comunicarii. Informatiile referitoare la documentele de modificare sau completare incheiate sau, dupa caz, emise ulterior intrarii in vigoare a deciziei se vor transmite in termen de 30 zile de la data incheierii actului, respectiv, in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii judecatoresti definitive.

Informatiile care se refera la documentele incheiate sau emise pana la intrarea in vigoare a deciziei, precum si la actele care le modifica sau le completeaza, existente la aceeasi data, se vor raporta in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a deciziei.

Furnizorii de retele de comunicatii electronice vor incepe transmiterea documentelor si informatiilor de la data de 1 ianuarie 2019, data de intrare in vigoare a obligatiei de raportare.

Sanctiuni

Neraportarea acestor informatii si documente cu respectarea termenelor, formatului si modalitatii de transmitere a informatiilor se sanctioneaza de catre ANCOM cu amenda de la 1.000 la 100.000 lei.