Business — March 7, 2018 at 12:01 pm

Jürgen von Hollen, Universal Robots: Clienții noștri nu își pot permite scăderea productivității

by

Rezultatul anual al Universal Robots – venituri ce au depășit în premieră granița de 1 miliard de coroane daneze, atingând astfel un obiectiv stabilit în 2013 – s-a datorat în mare măsură performanței impresionante din ultimul trimestru al anului, care a adus venituri de 54 de milioane USD, un avans de 61% față de aceeași perioadă din 2016 și totodată cel mai bun rezultat trimestrial din istoria companiei. Marja profitului operațional a fost mai mult decât dublă, de la 9% în 2016 la 19% în 2017.

Jürgen von Hollen President Universal Robots
Jürgen von Hollen President Universal Robots

„Considerăm că această creștere anuală a veniturilor, de 72%, reprezintă o performanță fără precedent în istoria companiei și se datorează atât conștientizării avantajelor economice pe care roboții noștri colaborativi le aduc pentru o gamă largă de utilizări, precum și angajamentului continuu al personalului și partenerilor noștri pentru a face din tehnologia Universal Robots opțiunea numărul unu a clienților”, a declarat Jürgen von Hollen, Președinte, Universal Robots. „Performanțele spectaculoase înregistrate în ultimul trimestru și la nivelul întregului an sunt răsplata unui efort de echipă ce reflectă activitatea întregii comunități Universal Robots, al cărei scop comun este de le oferi angajaților, partenerilor și clienților ocazia de a-și valorifica potențialul pentru a ne dezvolta astfel împreună.”

„În perspectiva anului 2018, anticipăm o creștere a veniturilor de minimum 50%”, a mai spus von Hollen. „Ne așteptăm ca segmentul coboților să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieței de soluții de automatizare. De asemenea, mă aștept ca Universal Robots să continue să își fructifice poziția de lider pe segmentul coboților pentru a înregistra în 2018 o rată de creștere cel puțin egală cu media pieței de profil. Aceasta înseamnă că trebuie să ne concentrăm asupra obiectivelor proprii – de a fi în avangarda soluțiilor tehnologice, dezvoltând platforma Universal Robots+ și continuând să ne extindem prezența și acoperirea la nivel regional din punctul de vedere al vânzărilor și serviciilor de mentenanță.”

Expansiune globală

Ca exemplu al climatului investițional favorabil de la nivel global, Universal Robots a deschis două centre de reparații – primele din afara granițelor Danemarcei – în Statele Unite ale Americii și China, pentru a fi mai aproape de utilizatori. „Clienții noștri nu își pot permite scăderea productivității, astfel încât vrem să evităm cu orice preț întreruperea fluxului de producție. Unul dintre obiectivele noastre este ca roboții Universal Robots să nu stea nefolosiți în așteptarea reparațiilor sau a pieselor de schimb”, a mai declarat Jürgen von Hollen.

Recent, Universal Robots a mai deschis o subsidiară în Boston, SUA, care reprezintă primul pas către extinderea departamentelor de funcțiuni globale în afara granițelor Danemarcei. „Subsidiara din Boston ne va ajuta să obținem acces la mai multe resurse și la forță de muncă înalt calificată. Dezvoltarea organizației și în special a diviziilor de cercetare-dezvoltare și, respectiv, de vânzări și service vor reprezenta în 2018 o preocupare centrală pentru Universal Robots. Cele două birouri pentru vânzări și cercetare-dezvoltare ne vor ajuta să ne dezvoltăm mai rapid și vor ușura eforturile de a căuta și atrage candidații cei mai talentați și mai bine calificați”, explică von Hollen, adăugând: „Vom mai deschide birouri de vânzări în Italia și Turcia, vom înființa un birou în Mexic și încă unul, al treilea de pe plan local, în China.”

De asemenea, Universal Robots va continua să își concentreze eforturile asupra lărgirii ecosistemului Universal Robots+, precum și a Universal Robots Academy, care a ajuns de curând la 20.000 de utilizatori în întreaga lume.

Angajați implicați

Unul dintre factorii determinanți ai succesului Universal Robots sunt angajații companiei și devotamentul acestora.

„Am fost încântat să constat că 91% din angajații noștri sunt mândri să lucreze la Universal Robots, potrivit celei mai recente ediții a sondajului nostru privind gradul de implicare a angajaților. Una dintre prioritățile mele este să ne asigurăm că Universal Robots se află în rândul celor mai doriți angajatori. O companie care oferă oportunități de formare și dezvoltare personală ce le dau oamenilor șansa de a-și realiza potențialul pentru a-și atinge obiectivele personale.”

Universal Robots are în prezent peste 470 de angajați în 22 de birouri din 15 țări: la sediul central din Danemarca și în birourile sale regionale din Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Republica Cehă, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Mexic. De asemenea, compania operează un puternic canal de distribuție, cu o rețea de circa 300 de parteneri în întreaga lume.