NEW TECHNOLOGY, Retail / Horeca — March 19, 2018 at 5:51 am

Pariu pe imprimantele termale

by

Intrată în competiţia acerbă de pe piaţa imprimantelor pentru casele fiscale de marcat din sectorul comercial, compania Fujitsu mizează pe o serie întreagă de imprimante termale, Fujitsu FP-2000, care ating viteza de 400 mm/s, la o calitate de printare excelentă – reprezentând viteza maximă de printare existentă la această oră la nivel global.

FP-2000Imprimantele termale nu sunt o noutate pe piaţă. Chiar dacă există în zona comercială şi tehnologii noi de imprimare, cum ar fi dot matrix, inkjet şi laser, piaţa imprimantelor termale continuă să crească într-un ritm anual de 10% la nivel global. Principalele motive ale popularităţii lor constau în simplitate şi fiabilitate. Deoarece procedura de imprimare înseamnă o chestiune simplă de încălzire a unor puncte specifice pe hârtie sensibilă la căldură pentru crearea unei imagini, nu există consumabile precum cerneală sau toner care să necesite înlocuire. Iar acest fapt a făcut astfel de imprimante extrem de populare în medii precum supermarket-urile, magazinele de comerţ cu amănuntul sau staţiile de furnizare combustibili, adică oriunde este nevoie de emiterea automată, simplă şi rapidă, a unei chitanţe.

Imprimantele din seria FP-2000 sunt primele din clasa lor care oferă capabilităţi de imprimare în tonuri de gri fără preţuri premium. Şi asta deoarece un algoritm inteligent analizează imaginea şi determină modul de tipărire prin utilizarea unui număr de 16 intensităţi diferite pentru fiecare pixel. “Toate accesoriile necesare utilizării acestei imprimante se găsesc într-o singură cutie, ceea ce oferă comoditate în logistică. Driverele/Firmware-ul optimizate şi mecanismul de alimentare cu hârtie de mare viteză maresc viteza de tranzit. Aceasta permite clienţilor să nu piardă timp”, spune Andreea Ştefănescu, Enterprise Account Manager, Fujitsu România.

“Seria FP-2000 de imprimante permite tipărirea pe hârtie subţire de 53μm ceea ce ajută la reducerea consumului de hârtie cu 30%. În comparație cu grosimea de 75μm, există o diferenţă de consum de hârtie de chitanţe. În cazul lăţimilor de printare de 50mm şi 58mm (utilizare orizontală), imprimantele fiscale Fujitsu din seria FP-2000 pot ajuta la un consum redus de hârtie”, adaugă Radu Stancu, Service Delivery Manager.

Familia de imprimante fiscale termale FP-2000 de la Fujitsu include trei versiuni de produse. Produsul de top este imprimanta de viteză foarte mare FP-2200, care imprimă cu o viteză de până la 400mm/s. Produsul din gama medie, FP-2100 imprimă la viteză mare, iar produsul de nivel entry este FP-2000.