EDUCATIE / JOB — March 20, 2018 at 2:56 pm

10 milioane de tineri sprijiniți să-și găsească un loc de muncă

by

Infografic studiu VodafoneProgramul internațional „Alege-ți viitorul” lansat de Vodafon, este conceput pentru a oferi îndrumare în carieră în economia digitală și acces la cursuri pentru un număr de 10 milioane de tineri din 18 țări, inclusiv România. Inițiativa este cea mai mare de acest gen din lume.

Programul include platforma inovatoare „Future Jobs Finder“, disponibilă în 10 limbi, inclusiv în română, un portal ușor de folosit, care le dă tinerilor posibilitatea să-și formeze noi abilități și să găsească oportunități de angajare în domenii ale economiei digitale. Pentru a dezvolta platforma, Vodafone a lucrat în ultimul an cu psihologi specializați, consultanți în domeniul carierei și furnizori de programe de formare profesională.

Primul pas după accesarea platformei constă într-o serie de scurte teste psihometrice menite să identifice aptitudinile și interesele fiecărui utilizator, apoi să le organizeze pe categorii, într-o listă de joburi specifice economiei digitale. Un al doilea pas constă în identificarea oportunităților de angajare disponibile pe piețele alese de utilizatori, inclusiv poziții locale și internaționale în cadrul Vodafone, acestea fiind integrate de platforma globală Indeed, motor de căutare de locuri de muncă. Utilizatorii pot avea acces, de asemenea, la cursuri online relevante pentru formarea de abilități digitale, multe dintre acestea fiind disponibile gratuit. Prin completarea testelor, utilizatorii primesc și un rezumat al aptitudinilor și intereselor rezultate, pe care le pot include în CV sau când aplică pentru un loc de muncă.