Business — May 22, 2018 at 4:24 pm

HMD Global atrage 100 milioane USD pentru accelerarea următoarei etape de creștere

by

HMD Global a reușit atragerea unei finanțări de 100 milioane USD de la mai mulți investitori, fondurile fiind destinate extinderii operaționale şi accelerării creşterii firmei în cel de-al doilea an. Acest demers de atragere de investiții a fost condus de compania Ginko Ventures, cu sediul la Geneva, prin intermediul Alpha Ginko Ltd., cu participaţii din partea DMJ Asia Investment Opportunity Limited şi a Wonderful Stars Pte. Ltd., o subsidiară FIH Mobile Ltd.

dolari-208x300Prin această rundă de finanţări, valoarea curentă de piață a HMD Global a ajuns să depășească 1 miliard USD, ceea ce poziționează compania pe un loc privilegiat, fiind considerată un unicorn în segment. HMD Global va efectua investiţii strategice în extinderea operațiunilor sale de afaceri, aflate în creștere rapidă. În anul 2018, firma intenţionează să îşi extindă agresiv portofoliul de smartphone-uri Nokia, vizând dublarea afacerii prin extinderea distribuției în piețele strategice și continuând, totodată, să furnizeze inovație acolo unde consumatorii o cer și o consideră importantă.

Florian Seche, CEO, HMD Global, a declarat: “Ne bucurăm enorm să-i avem alături de noi pe noii investitori în această călătorie în care vom scrie următorul capitol din istoria telefoanelor Nokia. Avem ambiția să furnizăm smartphone-uri excelente, care să-i încânte pe fanii noștri, rămânând în același timp fideli rădăcinilor noastre finlandeze şi reperelor pentru care a fost mereu recunoscută marca Nokia. Ţintim să ajungem printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa telefoanelor inteligente la nivel global, iar succesul nostru de până acum ne dă încredere să ne continuăm ritmul de creștere și în 2018, dar şi dincolo de acest an.”

Lansată oficial la data de 1 decembrie 2016, compania a livrat, în primul an de activitate, peste 70 de milioane de telefoane sub marca Nokia, și-a extins operaţiunile de vânzări în peste 80 de ţări şi a activat livrarea de telefoane în 170 de ţări. Astăzi, telefoanele Nokia sunt vândute în peste 250.000 de locaţii comerciale în întreaga lume şi peste 600 de parteneri comerciali direcţi sunt dedicaţi participării la scrierea următorului capitol al istoriei Nokia la nivel global. În anul financiar 2017, HMD Global a obţinut venituri totale de 1,8 miliarde euro (2,13 miliarde USD), înregistrând o pierdere operațională de 65 milioane euro (77 milioane USD).

Dând dovadă de o pasiune incredibilă, de angajament și entuziasm pentru noul portofoliu de produse, fanii au răspuns în mod copleşitor la noua gamă Nokia de smartphone-uri bazate pe Android. HMD este hotărâtă să câștige inimile următoarei generații de consumatori. Două treimi dintre consumatorii care cumpără azi un telefon Nokia au sub 35 de ani. Patru din cinci consumatori recomandă un smartphone Nokia prietenilor şi familiei. Din ianuarie 2017, peste 150 de milioane de vizite au fost înregistrate pe site-ul Nokia.com/phones.

Jean-Francois Baril, Ginko Ventures Managing Director şi Founder, membru HMD Board: “Suntem mândri să contribuim la următoarea etapă de evoluție a telefoanelor Nokia şi la încheierea cu succes a acestei runde de investiţii. Pentru mine, ca persoană care s-a asociat de multă vreme cu brandul Nokia, călătoria este extrem de palpitantă. Plecând de la rădăcinile sale finlandeze, HMD Global a ales o strategie agilă, care fructifică relaţiile şi colaborările la nivel global pentru atingerea acestei creșteri fenomenale.”

De la evenimentul MWC 2017 încoace, start-up-ul finlandez a lansat 16 noi dispozitive și a încheiat parteneriate globale cu nume grele din industrie, precum Google şi ZEISS, în plus față de relația strategică pe termen lung cu Nokia şi FIH. În cadrul MWC 2018, HMD Global a anunţat că va fi partenerul principal pentru programul fanion lansat de Google pentru sistemul Android – Android One, dedicând un portofoliu complet de smartphone-uri Nokia familiei Android One.