EDUCATIE — June 11, 2018 at 11:35 am

40 de viitori specialişti în telecomunicații au absolvit Orange Educational Program

by

OEP 2018Orange a premiat cei 40 de studenţi ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, care au absolvit cursurile Orange Educational Program (OEP) desfăşurate pe parcursul anului universitar 2017 – 2018.

Ediția 2017 – 2018 a Orange Educational Program aduce schimbări prin introducerea a două module noi, ce vor reprezenta direcţia principală a programului şi în anii următori. Primul modul, implementat deja, îi pune în legătură pe studenţi cu experţi din domeniul securităţii cibernetice.

Astfel, prin implicarea SRI/Cyberint şi Fortinet, alături de celelalte companii partenere, studenţii au beneficiat de 60 de ore de predare suţinute de către experţii acestora.

Al doilea modul vizează dezvoltarea de proiecte de cercetare și dezvoltare (R&D) pentru viitoarea tehnologie 5G şi pentru Next Generation Emergency Services, prin diseminarea rezultatelor şi arhitecturilor din proiectele Horizon 2020: MATILDA, SliceNet și NEXES. În acest context, Orange România a încheiat cu ETTI primul contract de R&D pentru dezvoltarea arhitecturilor şi serviciilor 5G, ale căror rezultate vor fi diseminate în viitoarele ediţii Orange Educational Program.

De asemenea, programul OEP a fost extins şi în alte instituţii de învăţământ din ţară. Astfel, a fost încheiat un parteneriat cu Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Al. Ioan Cuza din Iaşi, prin care Orange România a livrat o serie de cursuri in zona de IoT, OpenStack şi orchestrare resurse 5G, urmând ca în acest an universitar să fie organizată o şcoală de vară, iar facultatea să fie dotată cu infrastructură Wi-Fi securizată.

De la prima ediţie a OEP, din 1997 şi până în prezent, Orange România a acordat burse studenţilor implicaţi în acest program în valoare de 434.000 de euro şi a realizat investiţii de 270.000 de euro pentru crearea unui laborator performant în cadrul Politehnicii București.

„Orange Educational Program mi-a oferit posibilitatea de a mă dezvolta profesional, dar şi ocazia de a lucra pentru cel mai mare operator telecom din România. Am apreciat aplicabilitatea programului, având şansa să pun în practică cunoştinţele dobândite la scurt timp de la angajare. Cei 6 ani petrecuţi în companie, evoluând prin 4 poziţii, dar şi experienţa de a căuta următorul unicorn cu ajutorul Orange Fab, nu ar fi fost posibile fără acest program”, a declarat Vlad Sorici, 5G Network Architect.

„La 21 de ani de la prima ediţie a OEP, privesc în urmă şi văd impactul semnificativ pe care acest program l-a avut asupra carierei mele şi posibilităţile de formare şi dezvoltare oferite atât personal, dar mai ales profesional. Astăzi, succesul Orange Educational Program este confirmat de către cei 370 de specialişti, absolvenţi ai programului, care contribuie la creşterea sectorului IT în România. Pe 30% dintre ei sunt bucuros să îi pot numi colegi, alăturându-se echipei Orange în diferite departamente ale companiei”, a declarat Ştefan Slavnicu Chief Technology Officer