Networking — June 13, 2018 at 7:40 am

Un nou osciloscop de mare performanţă de la Rohde & Schwarz

by

RTP-oscilloscopeAchiziţia ultra rapidă a unui volum de un milion de unde pe secundă, compensarea în timp real a pierderilor din transmisie între sursa semnalului şi osciloscop, şi operare silenţioasă chiar şi la încărcare maximă – sunt doar câteva din beneficiile familiei de osciloscoape de mare performanţă R&S RTP.

Rohde & Schwarz a lansat noua familie de produse de mare performanţă R&S RTP, astfel extinzând portofoliul de osciloscoape pentru a respecta propriul motto de firmă: “Inovaţie în osciloscoape. Încredere în măsurători.” În timpul dezvoltării noii familii de osciloscoape, experţii T&M s-au concentrat în special pe acurateţea măsurării, pe viteză, pe extinderea gamei de funcţii şi pe tehnologii pregătite pentru viitor. R&S RTP combină diverse instrumente mai bine decât oricare alt osciloscop din clasa lui. Toate aceste caracteristici fac din R&S RTP osciloscopul de referinţă pentru debugging, cum ar fi cazul componentelor embedded cu interfeţe digitale rapide sau RF de bandă largă. R&S RTP este acum disponibil de la Rohde & Schwarz ca model de 4 GHz, 6 GHz sau 8 GHz. Rohde & Schwarz stimulează permanent inovaţia pe piaţa osciloscoapelor, iar noile modele de mare performanţă demonstrează încă o dată dedicarea companiei pentru calitatea de cel mai înalt nivel.

Detalii despre noua familie de mare performanţă R&S RTP

Familia de osciloscoape de mare performanţă R&S RTP combină integritatea semnalului cu o rată ridicată de achiziţie semnal. În mod standard de captură semnal poate măsura un milion de forme de undă pe secundă, adică de peste o mie de ori nai rapid decât alte osciloscoape din aceeaşi clasă. Acest fapt ajută utilizatorii să descopere erorile aleatorii mult mai repede. Este singurul instrument de pe piaţă care compensează pierderile de semnal de la sursa semnalului la osciloscop (dezîmpachetare) în timp real. Avantajul aici este acela că osciloscopul continuă să fie foarte rapid chiar şi cu corecţia de semnal activată. Iar graţie arhitecturii sale unice de declanşare digitală, osciloscopul se poate declanşa cu precizie la semnale compensate.

O altă caracteristică a osciloscopului R&S RTP care economiseşte timp este accelerarea hardware pentru o gamă întreagă de funcţii de analiză. Astfel, analize precum histogramele şi analizele de domeniu de frecvenţă pot fi efectuate la viteze mari pentru obţinerea rapidă de rezultate cu grad ridicat de fiabilitate statistică.

All-in-one: multe instrumente T&M instruments intr-un singur osciloscop  

Osciloscopul de mare performanţă R&S RTP combină instrumente ultiple mai bine decât oricare alt osciloscop din aceeaşi clasă. În plus faţă de canalele analoge de osciloscop, sunt disponibile 16 canale logice, patru canale de tensiune şi patru canale de măsurare a intensităţii curentului. Produsul suportă analiza interfeţelor bus seriale şi oferă funcţii puternice de analiză a spectrului şi a semnalului. Graţie gamei sale largi de instrumente, utilizatorii pot testa multe tipuri diferite de semnale provenite de la circuite complexe corelate în timp unele cu altele printr-un singur instrument T&M, şi pot descoperi erorile înrudite mai repede.

Noul osciloscop de mare performanţă de la Rohde & Schwarz se adresează dezvoltatorilor din domeniul electronicii de pe piaţă în ansamblul ei, în special celor din sectoarele aerospaţial şi apărare, auto-moto, păroducţie şi telecomunicaţii. Este ideal pentru depanarea circuitelor electronice cu semnale diferite în timpul fazei de dezvoltare, incluzând aici bus-uri de mare viteză (USB, PCI Express, MIPI etc.), interfeţe RF multicanal (radio sau radar), interfeţe de memorie DDR, unităţi complexe de management al alimentării cu energie şi chiar bus-uri simple de control şi programare (I2C, SPI etc.). R&S RTP poate testa toate aplicaţiile unde semnalele de mare rezoluţie trebuie măsurate în gamă dinamică largă şi cu mare sensibilitate în domeniile respective de timp şi frecvenţă.

În ciuda gamei cuprinzătoare de funcţii, R&S RTP este cel mai compact osciloscop de mare performanţă de pe piaţă, cu o amprentă cu până la 40% mai mică decât modelele convenţionale. Graţie conceptului său sofisticat de răcire şi ventilatoarelor silenţioase, acest instrument discret nu deranjează niciodată operaţiunile de laborator.

Familia de mare performanţă R&S RTP înseamnă o investiţie sigură. Dacă se intensifică cerinţele T&M, lăţimea de bandă a măsurării, adâncimea memoriei şi gama de funcţii pot fi uşor actualizate prin opţiuni hardware şi software.

Rohde & Schwarz plănuieşte şi alte actualizări ale familiei de produse  R&S RTP. Mai multe opţiuni hardware, cum ar fi un modul generator cu două canale analoge şi opt canale digitale, şi o sursă diferenţială de puls de 16 GHz sunt planificate pentru acest an. Alte modele R&S RTP cu o lărgime şi mai mare de bandă vor urma în 2019.

Rohde & Schwarz, furnizor dedicat de osciloscoape având în spate mulţi ani de experienţă, îşi extinde portofoliul de produse cu familia R&S RTP. Rohde & Schwarz va face prima demonstraţie publică a familiei R&S RTP în cadrul International Microwave Symposium (IMS2018) din Philadelphia, între 12 şi 14 iunie 2018. Osciloscopul de mare performanţă R&S RTP este acum disponibil de la Rohde & Schwarz ca model de 4 GHz, 6 GHz sau 8 GHz. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.rohde-schwarz.com/rtp.