Securitate — July 23, 2018 at 12:19 pm

O nouă tehnică ransomware utilizează parolele reale ale utilizatorilor pentru atacuri

by

passCâțiva oameni au raportat o nouă tehnică de ransomware care se bazează pe incapacitatea corporativă de a păstra parolele în siguranță. Amenințările, care de obicei vizează infuzarea fricii, sunt simple, hackerul spune: “Știu că parola ta este X. Plătește-mă în bitcoin și nu te voi șantaja”.

Amenințarea constă în faptul că toată corespondența, istoria de navigare și alte informații sensibile au fost înregistrate și pot fi publicate. Amenințările merg până la cele legate de înregistrarea video pe ascuns cu ajutorul camerei utilizatorului, fără știrea acestuia, inclusiv a unor acțiuni mai intime. Dar, cel mai sigur aceste amenințări sunt doar falsuri pentru a impune frica și implicit pentru a forța utilizatorii să facă plățile, chiar dacă în realitate nu există niciun pericol.

Pentru a fi clar, există foarte puține posibilități ca cineva să aibă un videoclip filmat cu camera de la calculatorul vostru, cu excepția cazului în care, desigur, nu ați filmat în mod automat. În plus, aceasta este aproape întotdeauna o înșelătorie. Acestea fiind spuse, faptul că hackerii sunt capabili să obțină parolele tale reale, cel mai probabil, obținut din multiplele incidente corporative care s-au întâmplat în ultimii ani, este o schimbare inteligentă a metodologiei tradiționale de șantaj cibernetic.

Pentru a vă menține în siguranță, totuși, acoperiți camera web atunci când nu o utilizați și schimbați periodic parolele. Deși este dificil în timp, nu există nimic altceva care să vă păstreze mai sigur decât grija proprie pentru date și parole, da și apelarea la autentificarea cu doi factori și login-urile sigure.