Smart City — July 30, 2018 at 1:21 pm

35 de senzori de parcare montați în municipiul Alba Iulia

by

2vIntegratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting a instalat 35 de senzori de parcare în municipiul din Alba Iulia, ce permit eficientizarea și monitorizarea în timp real a spațiilor de parcare din proximitatea Casei Sindicatelor.

,,Senzorii de parcare reprezintă o parte dintre soluțiile Vegacomp Consulting pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018, care vor să arate și să probeze importanța senzorilor într-un Oraș Inteligent. Componenta de producție locală de senzori pentru soluții Smart City, pentru linii diferite de business, cum ar fi parcările, energia, apa sau gazul, vizează rezolvarea unor probleme și nevoi ale locuitorii oraselor din România și din alte țări, cu ajutorul mijloacelor de comunicații adecvate zilelor noastre, cum este IoT-ul”, a declarat Cornel Bărbuț, CEO, Vegacomp Consulting.

Informațiile transmise prin intermediul acestor senzori sunt agregate într-o interfață facilă, prin aplicații pentru web si smartphone, atât pentru utilizatorii finali, cât și pentru administrația publică. Compania a instalat deja două versiuni anterioare de senzori, care comunica prin tehnologia LoRa, funcționale, într-una dintre cele mai traficate parcări din centrul Bucureștiului, încă din luna martie a anului trecut.

Soluția face parte din proiectul ‘Alba Iulia Smart City 2018’, inițiat de Ministerul Comunicatiilor în 2016, care face din Alba Iulia cel mai “Smart” oraș din România, în prezent. IOTIFY Solutions este partenerul producător de senzori de parcare, Orange România asigură conectivitatea LoRa și Life Is Hard gestionează aplicația mobilă.

Vegacomp Consulting își lansează, în prezent, propriile soluții Smart City, dezvoltate în baza experienței acumulate ca integrator al unor parteneri cu notorietate globală în proiectele și implementarile anterioare din București, Constanța şi Piatra Neamț, și ajunge deja la cea de-a cincea implementare de proiecte Smart City în România.

Până în prezent, compania a dezvoltat și a furnizat proiecte bazate pe cele mai recente tehnologii de comunicație, precum: BPL (broadband over powerline – Internet de mare viteză prin cablurile de curent), ZWave și LoRa. Proiectele companiei sunt de tip Smart Pole, pe baza unui concept propriu, Smart Label (eticheta inteligentă pentru stâlpi), Smart Fuse și Smart Home. Acestea se adresează clienților de servicii B2B2C, cu modele actuale de business propuse piețelor românești și internaționale.