Analiza — August 13, 2018 at 7:55 am

O nouă provocare pentru directorii IT

by

Mobilitate

Conform unui studiu recent publicat de Aruba, divizia specializată în networking a gigantului Hewlett Packard Enterprise, directorii IT se vor vedea în scurt timp tot mai presaţi să evalueze modul în care tehnologia de tip consumer va ajunge să invadeze spaţiile de muncă din firme. Este vorba de o tendinţă care trece cu mult dincolo de tendinţa bring-your-own-device (BYOD), iar directorii IT vor trebui să coopereze mai strâns cu colegii lor din zona de gestiune a facilităţilor de lucru pentru a sprijini noile iniţiative legate de spaţiul de lucru digital.

Bazat pe un număr de 7000 de interviuri cu angajaţi, studiul dezvăluie nu doar o rată înaltă de adopţie a tehnologiilor standard, cum ar fi Wi-Fi (furnizată de 82 la sută din organizaţiile cercetate) şi aplicaţiile cloud (43%), dar şi înclinarea spre adoptarea de tehnologii de nouă generaţie. Printre acestea din urmă se numără tehnologii din sfera Internet of Things – controlul automat al temperaturii şi iluminării (24%) – tehnologii din sfera audio-video – săli de conferinţă wireless (23%) – şi aplicaţii mobile de tip corporate care ţin seama de locaţie.

Aproape trei sferturi dintre respondenţi au declarat că ar fi încântaţi de un loc de muncă complet automatizat, astfel încât condiţii de lucru precum lumina şi temperatura să poată fi ajustate în timp real conform preferinţelor individuale. În mod similar, 72% dintre ei consideră că echipamentele de tip office, cum ar fi înălţimea birourilor, ar trebui să fie ajustabile automat, iar 71% au afirmat că datele biometrice ar trebui să înlocuiască parolele la locul de muncă.

Aproape două treimi din angajaţii implicaţi în studiul Aruba (64%) au declarat că ei consideră că organizaţia pentru care lucrează riscă să rămână în urmă dacă nu reuşeşte să integreze noi tehnologii la locul de muncă. De asemenea, peste 70% au spus că locul de muncă al viitorului ar trebui să fie complet automatizat, iar 72% au declarat că locul de muncă ar trebui să devină un mediu complet interactiv, care se actualizează şi ajustează singur în mod automat, în vreme ce 61% susţin că realitatea virtuală şi cea augmentată ar trebui să joace un rol mai mare la locul de muncă.

Studiul a descoperit că majoritatea angajaţilor la nivel global (64%) consideră că birourile tradiţionale vor deveni de domeniul trecutului. Conform analiştilor Aruba, un asemenea rezultat indică un mandat clar pentru echipele IT să lucreze împreună cu managementul, angajaţii şi alte părţi interesate de afacere ca să genereze o hartă eficientă a trecerii către locul de muncă digital interactiv al viitorului.