Hardware — August 21, 2018 at 7:52 am

A fost lansată o nouă generație de cablu USB3 cu tehnologie optică

by

OKI_Cable_USB3OKI Electric Cable anunță lansarea noilor cabluri optice active compatibile USB3 Vision. Aceste cabluri noi au cel mai mic diametru din clasa lor și totuși oferă dublul distanței de transmisie față de modelele convenționale (până la 40 de metri), precum și rezistența sporită la zgomot. OKI Electric Cable își propune să extindă aceste cabluri pe piețele de tehnologie emergente, cu cerințe de înaltă precizie, cum ar fi imagistica medicală de diagnosticare și conducerea autonomă.

USB3 Vision este standardul de interfață pentru USB3.0  care a fost recent dezvoltat pentru a verifica aspectul produselor și defectele de imprimare utilizând datele de imagine. Viteza de transfer a datelor USB3 Vision este de 10 ori mai rapidă decât USB2.0 utilizate pe scară largă și este o interfață de scară largă pentru sistemele de vizionare mecanică de ultimă generație. Cu toate acestea, cablurile USB3.0 au o distanță maximă de transmisie de 3 metri datorită atenuării crescute a cablului metalic cauzată de viteze mai mari de transmisie, ceea ce le face nepotrivite în aplicații care necesită o distanță de transmisie mai lungă.

Noile cabluri optice compatibile USB3 Vision de înaltă performanță au un diametru cu aproximativ 30% mai subțire și totuși oferă distanța de transmisie dublă față de modelele convenționale. De asemenea, a trecut testul EFT/B de nivel 4 (JIS C61000-4, tensiune aplicată: 2kV), oferind performanțe mai ridicate cu o utilitate și o fiabilitate practică superioară, contribuind și la miniaturizarea echipamentelor și reducerea greutății. În plus, cablurile au dublu distanța maximă de transmisie față de modelele convenționale pentru a susține utilizarea în mașinile de mari dimensiuni sau la monitorizarea de la distanță. Rezistența la zgomot a fost de asemenea îmbunătățită în aceste cabluri, făcându-le mai potrivite pentru aplicații în imagistică medicală de diagnosticare și conducere autonomă, unde un grad ridicat de fiabilitate este absolut esențial.