COMUNICATE — October 3, 2018 at 1:13 pm

Companiile pot reduce expunerea la amenințările online cu ajutorul Kaspersky Web Traffic Security

by

În anul 2017, aproape într-un caz din trei, utilizatorii dintr-o rețea – inclusiv din companii – au fost atacați de amenințări cibernetice. Prin urmare, nu este surprinzător că, pentru 50% dintre companii, este dificil să reducă acțiunile online cu potențial de risc, venite din partea angajaților. Pentru a îi sprijini, Kaspersky Lab și-a înnoit soluția Kaspersky Security for Internet Gateway cu o nouă aplicație, Kaspersky Web Traffic Security, care protejează angajații de toate tipurile de atacuri online și reduce cheltuielile cu suportul IT.

Fie că este din întâmplare sau intenționat, angajații pot pune în pericol rețelele companiilor și date importante. Organizațiile pot contracara acest element uman de risc nu doar prin educarea personalului și implementarea de politici stricte de securitate, ci și prin suplimentarea protecției endpoint. Kaspersky Web Traffic Security aduce un strat de protecție suplimentar, oprind amenințările chiar atunci când încearcă să pătrundă în rețea, înainte de a ajunge pe dispozitivele angajaților.

Kaspersky Web Traffic Security are un motor anti-malware multi-stratificat. În plus, cu ajutorul noului motor anti-phishing, bazat pe tehnologii de învățare automatizată complexă, aplicația contribuie la reducerea pericolelor asociate acțiunilor periculoase – cum ar fi accesarea link-urilor de phishing – sau a celor potențial periculoase, cum ar fi deschiderea unor pagini web necunoscute. În plus, prin filtrarea conținutului care intră și iese din rețea, aplicația reduce riscul infectărilor și al scurgerilor de date – de exemplu, împiedică încărcarea datelor companiei într-un cloud public. Funcția de control web ajută și la stabilirea categoriilor de resurse web pe care angajații pe pot vizita.

KasperskyPentru o rată de detecție și mai bună, Kaspersky Web Traffic Security folosește informații globale despre amenințări, din cloud – inclusiv informații despre reputația fișierelor, URL-uri și adrese IP din Kaspersky Security Network, precum și date unice obținute datorită cercetărilor realizate de experți.

 „Tehnica de social engineering este una dintre principalele metode folosite de atacatori pentru a pătrunde într-o companie”, spune Sergey Martsynkyan, Head of B2B Product Marketing, Kaspersky Lab. „Kaspersky Web Traffic Security este creată pentru a degreva personalul de suport IT, care trebuie să rezolve probleme create de comportamentul online necorespunzător al celorlalți angajați. Aplicația va întări defensiva companiei cu ajutorul motorului Next Generation, cu cea mai mică rată de detecții fals pozitive și cea mai mare rată de detecție a amenințărilor, din industrie – controlând utilizarea Internetului dintr-o singură aplicație.”

În afara protecției superioare, Kaspersky Web Traffic Security se administrează și foarte ușor, având:

  • O interfață grafică, folosită pentru managementul de securitate, în caz de incidente, și pentru monitorizare
  • Management multi-node, care permite lucrul mai simplu cu infrastructurile distribuite.
  • Mod special pentru companii de tip MSP (managed service providers), care le permite să desemneze spații de lucru diferite pentru clienți diferiți sau proiecte/birouri diferite și administrarea lor separată.
  • Controlul accesului bazat pe roluri, care permite gestionarea nivelurilor de acces pentru administratorii de securitate care au responsabilități diferite.

Kaspersky Web Traffic Security face parte din Kaspersky Internet Gateway Security. Mai multe informații despre aplicație sunt disponibile aici.