Internet/Telecom — October 12, 2018 at 8:52 am

LinkedIn intră în Business Intelligence prin lansarea Talent Insights

by

LinkedInLinkedIn este cel mai bine cunoscut ca un loc în care oamenii și organizațiile păstrează paginile publice ale profilurilor profesionale, folosindu-se de rețea ca punct de pornire pentru crearea de rețele, recrutare și multe altele, un serviciu care astăzi a generat mai mult de 575 de milioane de utilizatori, 20 de milioane de companii și 15 milioane de locuri de muncă active. Dar acum, sub proprietatea Microsoft, compania a început din ce în ce mai mult să construiască o serie de alte servicii, cel mai nou fiind lansarea unei caracteristici numite Talent Insights.

Talent Insights este o nouă funcție semnificativă din cauză că este prima incursiune a companiei LinkedIn în domeniul business intelligence, acea ramură de analiză a întreprinderii, care urmărește să îi ajute pe executivi și pe ceilalți utilizatori finali corporativi să ia decizii de afaceri mai informate.

Talent Insights este, de asemenea, remarcabil, deoarece face parte dintr-o tendință, în care LinkedIn lansează o serie de alte servicii care o iau dincolo de a fi o rețea socială dreaptă și mai mult un instrument de productivitate IT. Acestea au inclus o modalitate pentru utilizatori de a examina și de a planifica trecerea la potențialele locuri de muncă, mai multe integrări cu software-ul Microsoft, inclusiv reluarea construcției în integrarea Word și Outlook, și adăugarea în mai multe instrumente CRM pentru produsul de vânzări. Astfel, noul Talent Insights aduce două funcții principale prin implementare.

Prima dintre acestea va permite companiilor să efectueze căutări în baza de date a LinkedIn pentru a descoperi talente cu caracteristici similare cu cele pe care o afacere ar putea să le angajeze și să afle unde sunt în prezent, ce abilități ar putea avea în comun și cum să-i găsească mai bine pe cei care ar putea fi potriviți pe baza tuturor acestor lucruri.

A doua funcție, sub forma unui set de instrumente de date (Raportul companiei) furnizează un profil de analiză similar, despre organizație și pe cele care pot fi comparate în domenii precum nivelurile de educație relativă și școli ale forțelor de muncă respective, ce competențe au sau nu au angajații, și așa mai departe.