COMUNICATE — November 8, 2018 at 12:27 pm

Prima serie de responsabili cu protecția datelor cu caracter personal autorizați din România

by

Securitate cibernetica

Prima generatie de responsabili cu protectia datelor cu caracter personal, data protection officer, a sustinut examenul de absolvire in data de 19 octombrie la Bucuresti in fata comisiei de examinare. Acestia au finalizat programul de formare profesionala organizat PwC Romania impreuna cu societatea de avocatura D&B David si Baias, cu sprijinul Academiei PwC.

A doua generatie este programata vineri, 9 noiembrie 2018, pentru examenul de absolvire in urma caruia participantii vor dobandi certificate de absolvire emise de Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si de Ministerului Educatiei Nationale.

„Pozitia de responsabil cu protectia datelor cu caracter personal are atat valente tehnice cat si de cunoastere si aplicare a legislatiei in acest domeniu. Acesta este motivul pentru care viitorii specialisti in acest domeniu vor fi un element deosebit de important in orice organizatie. Daca ar fi sa numesc o caracteristica a viitorului DPO, aceea ar fi abilitatea de a lucra cu concepte tehnice si juridice, in acelasi timp, dar si sa reuseasca implementarea unor proceduri din ambele domenii astfel incat informatiile cu care lucreaza organizatiile sa fie in permanenta siguranta”, a declarat Mircea Bozga, Partener, Liderul departamentului de Risk Assurance, PwC Romania.

Mai multe detalii privind cursul de responsabil cu protectia datelor organizat de PwC Romania si D&B David si Baias sunt disponibile in sectiunea de aici a Academiei PwC.