Internet/Telecom — November 9, 2018 at 4:17 pm

Ericsson și Fujitsu colaborează în domeniul 5G

by

5GEricsson și Fujitsu au anunțat un parteneriat în domeniul 5G, planificând să combine porturile de radio și portofoliul rețelelor de bază pentru a furniza servicii și soluții de rețea mobile de 5G în Japonia. Fujitsu va oferi sisteme flexibile de rețea 5G bazate pe standarde, conform parteneriatului.

Anul trecut Fujitsu a lansat anul trecut un studiu de teren al tehnologiei de distribuție ultra-densă a antenei de 5G și teste de transmisie simultană de mare viteză a unui video de înaltă rezoluție utilizând sistemul de antenă, în parteneriat cu transportatorul japonez NTT DoCoMo. Fujitsu și Fujitsu Laboratories, care au lucrat la procesele 5G cu NTT DoCoMo din 2014, au colaborat și cu operatorul japonez în evaluarea vitezei de comunicații pentru antenele distribuite desfășurate în mai multe locații în aer liber.

De asemenea, Fujitsu a prezentat un schimbător de faze milimetric (mmWave) pentru celule mici cu un an în urmă, despre care a spus că furnizează conexiunile de 10Gbps cerute de 5G, menținând în același timp o utilizare redusă a puterii. Potrivit Fujitsu, schimbatorii de faze au redus numarul de amperi necesari prin combinarea circuitelor de comutare cu amperi diferentiali, iar utilizând un nou circuit mmWave a limitat pierderea electrică a circuitelor. Tehnologia sa de celule mici, pe care are în plan să o ofere până în 2020, facilitează de asemenea folosirea formării fasciculului, despre care Fujitsu spune că poate controla 128 de elemente de antenă.