Bizpoint — January 14, 2019 at 2:56 pm

BEI sprijină AImotive pentru a dezvolta un sistem bazat pe AI pentru autoturisme cu conducere automată

by

imagesBanca Europeană de Investiții (BEI) va acorda un împrumut de împrumut de 20 milioane de euro companiei de tehnologie maghiară AImotive pentru cercetarea și dezvoltarea sistemelor sale inovatoare de inteligență artificială pentru autoturisme cu conducere automată. AImotive își propune să devină un furnizor de software și servicii de vârf în dezvoltarea globală a tehnologiilor de auto-conducere.

Împrumutul BEI, susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI), inima Planului de Investiții pentru Europa (Planul Juncker), va permite companiei să extindă operațiunile în segmentul de autovehicule cu conducere automată și să-și extindă baza de clienți a OEM-urilor, a firmelor de nivel și a companiilor de servicii de mobilitate.

AImotive va putea, de asemenea, să-și maturizeze tehnologia și să aducă pe piață versiuni de siguranță pentru automobile, ale suitei sale de produse. Oferta companiei include un software modular, bazat pe AI pentru autoturisme, un mediu virtual de simulare pentru a ajuta la accelerarea testării și verificării tehnologiilor de auto-conducere și a unui chip IP pentru computere de înaltă performanță, cu consum redus de energie AI. Înțelegerea profundă a companiei de toate ramurile conducerii autonome a facilitat colaborarea cu principalii parteneri în domeniul automobilelor și tehnologiei.