Foto-Video-Audio — April 11, 2019 at 3:51 pm

OLED transparent Panasonic la Salone del Mobile

by

OLEDTransparent Panasonic Rybakken APanasonic prezintă un ecran OLED transparent în cadrul Salone del Mobile, cea mai mare și mai prestigioasă expoziție de mobilă și decorațiuni interioare din lume. Conceptul inovator a fost inclus într-o instalație Vitra, celebra marcă de mobilier din Elveția.

Ecranul OLED transparent, care seamănă cu un cabinet din sticlă, este confecționat dintr-un cadru de lemn care susține ceea ce pare a fi o foaie de sticlă. Astfel, se încadrează natural în orice spațiu contemporan de locuit. Însă, în momentul în care este pornit, se transformă într-un ecran OLED foarte animat.

Ecranul OLED transparent este rezultatul unui proiect de cercetare desfășurat în colaborare de către Panasonic și Vitra. În cadrul unei serii de ateliere, Vitra a furnizat expertiza în proiectarea mobilierului și amenajarea spațiului, combinată apoi perfect cu preocuparea Panasonic de a folosi tehnologii performante pentru a îmbunătăți viața. Ca urmare a acestui demers, au fost dezvoltate o serie de idei despre modul în care noile tehnologii pot fi utilizate pentru integrarea perfectă a dispozitivelor audiovizuale în spațiul de locuit. Ecranul OLED transparent este prima idee materializată în acest sens.