Networking — May 13, 2019 at 9:24 am

De ce să folosiţi o soluţie VPN multi-dispozitiv

by

adult-communication-connection-1083624Dacă vreţi să vă abonaţi la servicii VPN, probabil că vă confruntaţi cu dilema alegerii furnizorului de servicii. După cum poate ştiţi, o soluţie VPN proastă este mai periculoasă decât lipsa unei soluţii. În afară de a vă expune scurgerilor de informaţii legate de adresa IP, o soluţie proastă VPN poate însemna poarta prin care hackerii pătrund în dispozitivele dumneavoastră. Relatările despre utilizatori internet care descarcă software periculos camuflat în soluţii VPN sunt destul de dest întâlnite.

Atunci când vreţi să achizionaţi o soluţie VPN, căutaţi una cu o reputaţie solidă şi care se poate aplica la dispozitive multiple. O protecţie adecvată înseamnă acoperirea amprentelor digitale în toate dispozitivele pe care le folosiţi ca să accesaţi internetul.

Din nefericire, soluţiile VPN multi-dispozitiv bune nu sunt uşor de găsit, ceea ce înseamnă că va trebui să căutaţi ceva vreme. În acest material vom discuta despre elementele de bază ale NordVPN, una din cele mai bune soluţii VPN multi-dispozitiv de pe piaţă azi.

De ce este esenţială o soluţie VPN pentru utilizatorii de internet?

În ultimii ani, utilizarea VPN a devenit tot mai importantă pentru utilizatorii internet graţie creşterii numărului de incidente cibernetice şi a instanţelor de cenzură. Chiar dacă cele două subiecte par diferite, ele au o probabilitate mare de a apărea simultan.

Cum hackerii devin tot mai sofisticaţi de la o zi la alta, guvernele şi companiile răspund prin limitarea accesului la conţinut doar la zone relevante. Geo-restricţia implică restricţionarea accesului la conţinut internet prin filtrarea adreselor IP din anumite zone. Din păcate, geo-restricţiile nu sunt folosite doar în scopuri de securitate. Guverne precum cel al Partidului Comunist din China folosesc geo-restricţiile ca să limiteze libertatea de exprimare a oamenilor.

În mod similar, companii precum Netflix şi Hulu le folosesc pentru a determina oameni din anumite regiuni să plătească mai mult pentru serviciile oferite. Ca un exemplu concret, un utilizator de Netflix din Statele Unite s-ar putea trezi în situaţia că plăteşte un abonament mai mare decât plăteşte un utilizator din China pentru aceleaşi servicii. Netflix foloseşte geo-restricţiile ca să împiedice utilizatorii din SUA să cumpere abonamente pe platformele chinezeşti.

Ca atare, utilizatorii internet care vor să evite geo-restricţiile şi să fie simultan protejaţi în faţa atacurilor cibernetice trebuie să utilizeze o soluţie VPN. Această soluţie ascunde adresa IP reală a utilizatorului prin redirecţionarea traficului internet printr-un server fals. În cazul unei soluţii VPN, furnizorii de internet, agenţiile guvernamentale şi hackerii nu îşi pot da seama exact de unde navighează utilizatorul de internet.

Câte dispozitive poți securiza un VPN?

În epoca noastră IoT, o soluţie VPN bună trebuie să fie capabilă să securizeze aproape orice dispozitiv care se poate conecta la internet. Infractorii cibernetici, în special cei care efectuează atacuri DDoS, nu ţintesc doar sisteme desktop, PC-uri şi telefoane inteligente, ci şi alte dispozitive care se pot conecta la internet. Dispozitive IoT precum CCTV, frigidere, aparate de monitorizat bebeluşi, termostate şi de oricare alt tip cu acces la internet riscă să fie atacate.

O bună soluţie VPN ar trebui să acopere cele mai multe, dacă nu chiar toate dispozitivele IoT. Nu trebuie uitat aici că, dacă securizarea IoT prin intermediul VPN poate părea un vis prea îndepărtat, o soluţie VPN poate securiza echipamentele de rutare date. Aşa cum s-a menţionat mai sus, NordVPN se numără printre cele câteva soluţii VPN fiabile care pot securiza dispozitive multiple. În plus, atunci când instalaţi această soluţie pe desktop şi pe dispozitivele mobile fără a trebui să achiziţionaţi abonamente multiple, o puteţi folosi şi pentru toate dispozitivele IoT prin intermediul instalării router-ului.

Securizarea routerului prin NordVPN

Când e instalat pe un router, NordVPN criptează întreg traficul care trece către şi dinspre dispozitivele dumneavoastră IoT. Poate vă întrebaţi cum se poate aşa ceva, dat fiind faptul că router-ele nu dispun de interfeţe utilizator prin care să se realizeze instalări VPN.

Mai întâi, va trebui să vedeţi dacă router-ul suportă utilizare VPN şi, dacă da, să identificaţi şi să vă conectaţi la contul de management al echipamentului. Dacă nu aveţi idee care este acest cont, contactaţi furnizorul de servicii internet pentru o adresă URL şi îndrumări de accesare.

Odată conectaţi la contul de management al router-ului, urmaţi tutorialele furnizate de NordVPN pentru configurare. Cele mai multe conturi de management routere vin cu caracteristici aproape similare, aşa că procesul de configurare nu ar trebui să reprezinte o provocare prea mare.

Ca o regulă de bază, ţineţi minte să testaţi mereu dacă conexiunea VPN se realizează cu succes după configurare. Puteţi face asta prin realizarea unei căutări “my IP address” în motorul de căutare Google.

De reținut

Atunci când vreţi să achiziţionaţi o soluţie VPN, este foarte important să vă fixaţi asupra uneia de renume din punct de vedere al experienţelor clienţilor şi care să poată fi folosită la dispozitive multiple. O protecţie adecvată înseamnă protecţie completă, aşadar soluţia VPN ar trebui să poată securiza toate dispozitivele conectate la internet fără să ceară abonamente multiple. NordVPN se numără printre cele mai populare şi mai bine echipate soluţii VPN pentru dispozitive IoT.