Enterprise Software — May 22, 2019 at 12:39 pm

AXIGEN, o alternativă viabilă la Microsoft Exchange Server

by

mail serverPentru că nu doresc să aiba mailul în cloud şi nici să folosească un produs Microsoft, tot mai multe companii din întreaga lume migrează către soluțiile Linux. Decizia are la bază considerente economice dar şi practice. AXIGEN este o astfel de soluție care a convins deja peste 11.000 de companii la nivel internațional și pe care PRO SYS vă poate ajuta să o instalaţi şi configuraţi în cele mai bune conditii.

Poate funcționa o companie fără email?
Dacă multe sisteme IT sunt optionale pentru functionarea unei afaceri, emailul este esenţial. Greu de crezut ca, în 2019, o companie sa nu aiba conturi de email cel puţin pentru angajaţii cu activitate de birou. Dacă sunteți administratorul IT al unei companii știți deja că serverul de email este vital pentru toti colegii şi orice disfuncţionalitate genereaza nemulumire şi reclamaţii. Dar la fel de bine știți că acest lucru înseamnă costuri de licențiere, efort de administrare și atenție continuă la alertele de securitate. Mai ales dacă utilizați Microsoft Exchange Server, pe care, cota mare de piaţă, îl face una dintre țintele preferate ale hackerilor. Mai mult, instalarea inițială necesită o investiție substanțială, iar mentenanța și upgrade-ul hardware & software sunt și ele destul de costistitoare. Opţiunea cloud, nu este intotdeauna avantajoasă. Pe de o parte pentru că nu ştiţi unde se află efectiv datele companiei, iar pe de alta pentru că sumele lunare de plată, dacă aveţi mai mulţi utilizatori, nu sunt deloc neglijabile. Astfel, pe un orizont de timp mai mare de trei ani, varianta cloud poate deveni mai costisitoare.

Alternativa Linux
Serverele de mail Linux reprezintă deja de câteva decenii o alternativă mai rentabilă economic – costurile sunt sensibil reduse; mai sigură – numărul furnizorilor de soluții de securitate care dezvoltă integrări specifice crește continuu; mai robustă și mai simplu de utilizat. Este adevărat, pentru aceasta trebuie să investiți ceva timp în dezvoltarea competențelor pe zona Open Source. Dar și în cazul Exchange Server sunteți obligați să învățați cum să configurați și administrați DNS Services, Active Directory, firewall-uri etc.
În plus, în cazul variantei Linux beneficiați de întregul sprijin al comunității Open Source și al partenerului de implementare. De exemplu, noi, la PRO SYS, oferim nu doar soluția în sine, ci și serverul de mail fizic – cu arhitectura și configurația adaptate pe cerințele companiei-client – precum și servicii complete de asistență și mentenanță.

Avantajele competitive AXIGEN
Ofertă PRO SYS se bazează pe soluția de mail server AXIGEN, o alegere susținută de mai multe argumente:
• este o soluție matură, cu o vechime de aproape 15 ani pe piață, apreciată la nivel internațional – la nici doi de la lansare avea deja peste 100 de parteneri de distribuție în 60 de țări, iar în prezent AXIGEN are peste 11.000 de clienți din 120 de țări;
functioneaza impecabil atat pe platforme Windows cat si Linux deci nu trebuie sa investiti intr-o schimbare in acest sens.
are un ritm de dezvoltare rapid cu un road-map clar, accesibil clienților;
oferă suport 24/7, iar 87% dintre clienții AXIGEN apreciază serviciile de Tech Support că fiind de nivel „higher quality“;
implementarea și configurarea soluției durează pentru majoritatea companiilor de dimensiuni medii și mici mai puțin de 20 de minute;
are o structură modulară, care permite integrarea pe parcurs de module și a unei întregi suite de instrumente de automatizare;
este concepută pentru a fi simplu de utilizat pe dispozitivele mobile și nu necesită un client desktop dedicat;
interfata web Axigen WebMail are o grafica moderna, este accesibila de pe orice dispozitiv conectat la internet, intuitiv de utilizat, nu necesita instalare, este dotata cu functionalitati premium pentru a raspunde cu success la nevoile utilizatorilor business.
este ușor de administrat, iar migrarea se realizează în mod complet automat.

Funcționalități unice
Pe lângă toate aceste avantaje directe, AXIGEN include o serie de tehnologii și funcționalități unice. Precum SmartProcessing, care distribuie activitatea serverului pe mai multe procese, reducând la minimum timpul de procesare al mail-urilor. Sau UltraStorage, o tehnologie unică prin care mesajele sunt stocate într-o structură de directoare, ceea ce permite optimizarea spațiului de stocare și adăugarea facilă de unități suplimentare pentru creșterea spațiului disponibil. La rândul său, GrowSecure securizează recepția, transmiterea și livrarea mail-urilor care pot fi filtrate în funcție de server, domeniu, sau la nivel de utilizator printr-o varietate de filtre, inclusiv anti-virus și anti-spam (prin integrarea cu soluții de securitate third-party), anti-spoofing, etc.
În plus, fiecare nouă versiune vine cu funcționalități inovatoare și îmbunătățiri utile la nivel de interfață și „usability“. De exemplu, al doilea update al AXIGEN X2 lansat în noiembrie trecut (la doar șase luni de la lansarea versiunii X2) a inclus: funcționalitatea TNEF Decoder (pentru decriptarea formatului proprietar de codare a atașamentelor utilizat de Microsoft Outlook și Microsoft Exchange Server); opțiunea de a seta o dată de expirare pentru parolele conturilor și de a le solicita utilizatorilor să își schimbe credențialele la fiecare nouă logare; posibilitatea de a crea noi task-uri, evenimente și note direct din email prin right click sau drag-and-drop, etc.
După cum se poate vedea, AXIGEN este o alternativă viabilă la Microsoft Exchange Server, iar PRO SYS, care are la activ implementări la organizatii cu aproape 2000 de conturi, vă poate ajuta să alegeți, configurați și implementați serverul de mail adecvat nevoilor și bugetului companiei dvs. Tot ce aveți de făcut este doar să ne contactați.

Detalii gasesti la www.prosys.ro