Enterprise Software — June 9, 2019 at 8:29 am

Ultima versiune Red Hat Linux Enterprise înainte de achiziția Red Had de către IBM

by

img-rhel-8-hero-desktopDeși curând, Red Hat va face parte din IBM, iar odată cu lansarea RHEL 8 la Summit-ul Red Hat din Boston, aceasta va marca ultima distribuție majoră originală a Red Hat Linux.

RHEL 8 va fi un final perfect pentru această parte a istoriei Red Hat. RHEL 8 este sistemul de operare reconfigurat pentru era cloud hibrid și conceput pentru a suporta sarcini și operații variind de la centre de date pentru întreprinderi la cloud public multiplu. Red Hat înțelege că sistemul de operare ar trebui să facă mai mult decât pur și simplu o parte a unui stack de tehnologie, pentru a fi un catalizator pentru inovare. De la containerele Linux, cloud hibrid la DevOps și inteligența artificială (AI), Red Hat Enterprise Linux 8 este construit pentru a sprijini IT-ul întreprinderii în cloud hibrid, și pentru a ajuta aceste strategii noi de tehnologie evolutivă. RHEL este mult mai mult decât o distribuție Linux. Este fundația pentru tot ce ține de afaceri IT în 2019. AI, IoT, containere, DevOps și așa mai departe, se execută pe Linux.

Pentru a ajuta să obțineți acele tehnologii suplimentare care funcționează pentru companii, RHEL 8 vine cu Red Hat Insights. Acest nou program oferă expertiza Red Hat Linux ca serviciu pentru clienți. Ajută la identificarea și remedierea problemelor IT, de la vulnerabilitățile de securitate la problemele de stabilitate. Utilizează analize predictive bazate pe know how-ul tehnic al Red Hat, pentru a ajuta administratorii să evite problemele și perioadele de pauze neplanificate în mediile de producție.

Această ediție Red Hat introduce și fluxurile de aplicații. Acesta este ultimul ambalaj pentru Red Hat, oferind dezvoltatorilor accesul la cele mai noi lumbaje, cadre și instrumente de dezvoltare fără a afecta resursele de bază ale RHEL. Acest lucru va ține atât programatorii, cât și administratorii companiilor fericiți.

Vorbind despre administratorii de sisteme, RHEL 8 face mai ușor pentru noii administratori să eficientizeze sarcinile de administrare cu noua consola Web RHEL. Consola oferă o interfață grafică intuitivă și consistentă pentru gestionarea și monitorizarea sistemului RHEL, de la starea de sănătate a mașinilor virtuale la performanța generală a sistemului. Pentru a îmbunătăți în continuare ușurința în utilizare, RHEL suportă upgrade-uri la fața locului pentru utilizatorii care doresc să facă upgrade de la RHEL 7 la RHEL 8.

Noul RHEL include, de asemenea, Ansoft DevOps cu roluri de sistem RHEL. Rolurile sistemului sunt preconfigurate ca module care permit fluxuri de lucru automatizate pentru a face față sarcinilor complexe. Acest lucru face mai ușor pentru noii administratori de sisteme să adopte practici Linux și ajută la eliminarea erorilor umane ca fiind cauza unor probleme comune de configurare.