Cloud Computing / Edge — June 10, 2019 at 6:46 am

86% dintre întreprinderi folosesc o strategie multi-cloud

by

Cloud network storage isolated on gray background

Schimbarea priorităților de afaceri conduce mai multe întreprinderi la adoptarea unor strategii multi-cloud, potrivit unui raport al Virtustream și Forrester Consulting. Dintre cei 727 de factori de decizie din domeniul tehnologiei cloud ai marilor companii chestionate, 86% au declarat ca au acum o strategie multi-cloud. Apoi, 60% dintre întreprinderi migrează acum, sau au mutat deja, aplicațiile critice în zona cloud-ului public, a constatat raportul.

În acest caz, investițiile în tehnologia și resursele cloud sunt, de asemenea, în plină ascensiune, potrivit raportului. Aproape jumătate din întreprinderi au raportat cel puțin 50 de milioane de dolari investiți în cloud. Majoritatea respondenților au declarat că intenționează să-și majoreze sau să-și mențină investițiile în următorii doi ani, inclusiv resurse atât pentru personalul intern cât și pentru furnizorii externi.

În ceea ce privește utilizarea multi-cloud, 54% dintre companii au declarat că folosesc cloud-ul public, 59% utilizează cloud privat găzduit, iar 64% utilizează cloud privat intern, a constatat raportul. Aproape trei din patru întreprinderi au raportat planuri de a reevalua strategia cloud în următorii doi ani, ca urmare a creșterii numărului mediilor cloud și a investițiilor.

Organizațiile încearcă, de asemenea, să se potrivească cu strategia cloud pentru obiectivele lor de afaceri, a constatat raportul, cu priorități de afaceri de top pentru anul viitor, inclusiv eficiența operațională (42%), inovarea (34%) și creșterea veniturilor (34%).

Atunci când se determină ce este cel mai important când se migrează aplicațiile într-un mediu multi-cloud, organizațiile prioritizează performanța aplicației (38%), se concentrează asupra cerințelor de conformitate și siguranță (37%) și a cerințelor de disponibilitate / reziliență (29%). În cele din urmă, succesul cu multi-cloud este cel mai bine măsurat prin performanțe îmbunătățite (58%), economii de costuri totale (52%) și timp de livrare mai rapid (41%).

În general, factorii de decizie din domeniul cloud-ului au raportat că beneficiile includ o mai bună gestionare a infrastructurii IT și flexibilitate (33%), o mai bună gestionare a costurilor IT (33%) și o îmbunătățire a securității și conformității (30%).