COMUNICATE — August 16, 2019 at 9:01 am

Kaspersky deschide primul Centru pentru Transparență în regiunea Asia-Pacific

by

kasperskyUrmăndu-și angajamentul de a construi încrederea în industria de securitate cibernetică, Kaspersky anunța deschiderea primului său Centru de Transparență în Asia Pacific, care va fi găzduit de Cybersecurity Malaysia – agenția națională de securitate cibernetică din Malaysia. Cel de-al treilea centru de evaluare a codului va fi localizat la Menara Cyber Axis, Cyberjaya, alături de agenții guvernamentale cheie din domeniul securității, din țară.

La fel ca centrele din Zurich și Madrid, cel din Malaysia va fi un loc în care parteneri ai companiei și autorități guvernamentale să poată veni și să evalueze codul sursă al soluțiilor Kaspersky. Noul centru va servi și informării oaspeților în legătură cu procedurile Kaspersky de inginerie și de procesare a datelor.
Autoritățile guvernamentale de reglementare și clienții corporate ai Kaspersky pot solicita evaluarea soluțiilor și a serviciilor companiei, printre care se numără analiza amenințărilor și aplicarea proceselor de testare a securității aplicațiilor. De asemenea, pot evalua codul sursă al produselor emblematice Kaspersky pentru utilizatori individuali și companii: Kaspersky Internet Security (KIS); Kaspersky Endpoint Security (KES) și Kaspersky Security Center (KSC), care este o consolă pentru produsele business ale companiei.

Pe lângă acestea, părțile interesate pot, de asemenea, să examineze toate versiunile actualizări ale bazei de date AV Kaspersky, precum și informațiile pe care le procesează compania, cum ar fi fluxurile de date din produsele Kaspersky care sunt trimise către rețeaua de securitate cloud Kaspersky (KSN). Accesul în Centrul pentru Transparență este disponibil la cerere. Mai multe informații despre modul în care funcționează centrele pentru Transparență Kaspersky sunt disponibile pe site.

Comentând deschiderea, Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky, a spus: „Ne aflăm aici, în Kuala Lumpur – în inima regiunii Asia-Pacific – pentru a anunța deschiderea celui de-al treilea Centru pentru  Transparență al nostru. Aici intenționăm să le arătăm clienților și reprezentanților guvernamentali interesați că produsele noastre sunt 100% demne de încredere și că asigură cel mai înalt nivel de protecție cibernetică. Lansarea demonstrează, de asemenea, că activitățile pe care le-am planificat în cadrul Inițiativei noastre Globale pentru Transparență își urmează cursul stabilit. ”

„Kaspersky se va muta în noua clădire din Cyberjaya anul acesta și suntem mai mult decât bucuroși să găzduim primul Centru Kaspersky pentru Transparență din Asia”, adaugă Dato’ Ts. Dr. Amirudin Abdul Wahab, CEO CyberSecurity Malaysia. „Având în vedere că amenințările cibernetice continuă să evolueze în Malaysia și în regiune, credem că este crucial pentru companiile private și autoritățile guvernamentale să pună bazele încrederii reciproce și ale cooperării.”
„Disponibilitatea companiei Kaspersky de a-și deschide ușile și procesarea datelor arată că nu are  nimic de ascuns. De asemenea, compania va comunica informații și aspecte care o îngrijorează pentru a îmbunătăți industria de securitate cibernetică. Sperăm că parteneriatul nostru va fi un exemplu pentru mai multe guverne și entități private ca exercițiu de fair-play și transparență, în beneficiul cetățenilor și al industriei de securitate cibernetică.”

Deschiderea centrului face parte din Inițiativa globală pentru Transparență a companiei – un proiect Kaspersky care își propune să abordeze cererea în creștere din partea partenerilor și a altor părți interesate din rândul guvernelor pentru mai multe informații despre modul în care funcționează produsele și tehnologiile sale. Centrul se va deschide pentru primii vizitatori la începutul anului viitor.

Din momentul anunțului făcut de companie, în octombrie 2017, privind lansarea Inițiativei Globale pentru Transparență, au fost înregistrate progrese semnificative:
• A început mutarea infrastructurii de stocare și procesare a datelor clienților pentru utilizatorii europeni, din Rusia la Zurich, Elveția, care urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2019.
• A deschis două centre de transparență în Europa – la Zurich (noiembrie 2018) și Madrid (iunie 2019). Centrul spaniol servește, de asemenea, ca centru de informare pentru diferite audiențe cheie ale companiei.
• A finalizat cu succes auditul tip 1 pentru SOC 2 (Service Organization Control for Service Organizations). Raportul final, emis de una dintre firmele de contabilitate Big Four, confirmă faptul că dezvoltarea și publicarea bazelor de date privind regulile de detecție a amenințărilor Kaspersky (baze de date AV) sunt protejate împotriva unor modificări neautorizate de controale de securitate puternice. Detalii sunt disponibile pe site.
• A extins programul Bug Bounty. De la anunțarea extinderii programului, compania a rezolvat 66 de bug-uri raportate de cercetătorii de securitate și a acordat aproape 45.000 de dolari în recompense. De asemenea, compania sprijină cadrul Disclose.io, care oferă un spațiu sigur pentru cercetătorii care studiază vulnerabilități și care sunt îngrijorați de consecințele legale negative ale descoperirilor lor.

Detalii despre Principiile Kaspersky privind transparența și Inițiativa Globală pentru Transparență sunt disponibile aici: www.kaspersky.com/about/transparency.