COMUNICATE — August 19, 2019 at 3:24 pm

Grupul Asseco SEE îşi continuă creşterea în regiune și în Q2 din 2019

by

foto com presa Q2 H1 2019 Grupul Asseco Europa de Sud-Est (WSE: ASEECOSEE, ASE) a anunţat rezultatele financiare din trimestrul al doilea şi jumătatea anului 2019, care din nou depășesc aceeaşi perioadă a anului precedent, datorită creşterii în toate diviziile companiei şi achiziţia Necomplus.

Veniturile Grupului Asseco SEE la sfârşitul primei jumătăţi a anului 2019 s-au ridicat la 87,9 milioane EUR, în creştere cu 17,8 milioane EUR (peste 25%) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Toate cele 3 divizii ale companiei au generat creşteri de peste 10% ale veniturilor din vânzări, pe primul loc fiind Divizia de Plăți.

Profitul operaţional la jumătatea anului 2019 al grupului ASEE s-a ridicat la 10,2 milioane EUR, mai mare cu 40% (în creştere cu 2,9 milioane EUR). Rentabilitatea operaţională a crescut de la 10,4% după şase luni ale anului precedent la 11,6% la sfârşitul primei jumătăţi a acestui an. Pe de altă parte, la jumătatea anului 2019 profitul net a fost de 8,5 milioane EUR, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a anunţat o valoare a portofoliului pentru anul 2019 conform veniturilor care însumau 138 de milioane EUR, în creştere cu 11% faţă de 2018, în timp ce, conform M1, până la 98,4 milioane EUR, în creştere cu 14%.

,,În al doilea trimestru al anului 2019, Grupul Asseco SEE şi-a continuat creşterea operațiunilor în toate sectoarele în care activează, diviziile de Plăți și cea Bancară înregistrând creșteri de două cifre ale volumului de business. În afară de creşterea organică, această performanţă s-a datorat şi rezultatelor foarte bune din zona de e-Commerce precum şi creşterii veniturilor din vânzările de soluţii mobile şi de securitate destinate sectorului bancar. Trimestrul trecut am continuat, de asemenea, extinderea în sectorul de plăţi prin realizarea de noi achiziţii. A fost achiziționat un pachet minoritar de acțiuni al companiei Multicard din Serbia, a fost achiziţionată compania B Services care operează în sectorul POS în Muntenegru, precum şi  Bassilichi din Serbia care oferă servicii de POS şi ATM în Serbia şi BiH”, a declarat Piotr Jeleński, preşedintele Consiliului de administraţie al Grupului Asseco din Europa de Sud-Est.

Rezultatele financiare ale fiecărei divizii în prima jumătate de an din 2019
• Cea mai mare creştere a veniturilor din vânzări ale grupului ASEE, în creştere cu până la 29%, a fost înregistrată în Divizia de Plăți, unde veniturile din vânzări s-au ridicat la 37,5 milioane EUR, cu cea mai mare creştere de aproape 80% (8,6 milioane EUR) generate de serviciile conexe POS, provenite în cea mai mare parte din veniturile Necomplus consolidate începând cu 1 februarie 2019; Linia de afaceri de comerţ electronic a crescut cu 33% (adică 1,2 milioane EUR), Procesarea în creştere cu 25% (adică 0,4 milioane EUR) şi serviciile pentru ATM-uri în scădere cu 12% (respectiv 1,7 milioane EUR). Profitul operaţional al diviziei a fost de 5,8 milioane EUR, în creştere cu 26%.
• Veniturile din vânzări ale Diviziei Bancare s-au ridicat la 19,7 milioane EUR, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în veniturile din vânzări ale soluţiilor mobile şi de securitate. Acestă creştere a avut cea mai mare pondere în creșterea profitului operațional al diviziei, care s-a ridicat în prima jumătate a anului 2019 la 2,8 milioane EUR, în creştere cu 68% (adică 1,1 milioane EUR).
• Veniturile din vânzările aferente primei jumătăţi de an din 2019 ale Diviziei Integrare Sisteme au fost de 30,7 milioane EUR, în creştere cu 25% (6,1 milioane EUR) comparativ cu veniturile din vânzări la jumătatea anului 2018. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în linia de afaceri destinată soluţiilor proprii. Profitul operaţional al diviziei a ajuns la 1,6 milioane EUR, în creştere cu 60% (0,6 milioane EUR).