NEWS — September 5, 2019 at 10:43 am

SES redefinește transmisiile live prin sincronizare între satelit și OTT

by

web_0Cea mai nouă soluție SES, care va fi prezentată la evenimentul IBC2019 din Amsterdam, sincronizează transmisiile OTT (over-the-top) și prin satelit, distribuind semnalele IP către platformele OTT la aceeasi viteză cu a satelitului, pentru a crea o mai bună experiență de vizionare.

Noua soluție, denumită „Sincronizare satelit și OTT”, permite radiodifuzorilor posibilitatea de a oferi o experientă solidă pe orice ecran sau chiar pe mai multe ecrane celor care urmăresc transmisiile. Acest lucru este obținut prin eliminarea întârzierilor dintre transmisia TV și serviciile OTT.
O întârziere chiar și de câteva secunde între diferite ecrane poate strica o experiență live. Soluția unică a SES obține sincronizare și elimină această întârziere, oferind radiodifuzorilor încrederea că cei care urmăresc programele transmise live se vor bucura de cea mai bună experiență.

Soluția SES de sincronizare între satelit și OTT preia semnalul sursă în drumul său către satelit și îl distribuie via IP în tandem cu satelitul. Soluția distribuie conținutul către platformele OTT în mod sincronizat cu semnalul de satelit prin aplicarea unei codări de latență joasă și ajustându-l la fluxul IP de la sursă. Această tehnică elimină secundele de întârziere dintre transmisia TV tradițională și cea OTT (standard sau de latență joasă).