EDUCATIE / JOB — December 11, 2019 at 2:37 pm

Lecții de programare gratis pentru sute de elevi

by

Hour of CodeAngajații Accenture România oferă lecții de programare pentru peste 800 de elevi în cadrul unei noi ediții Hour of Code, o inițiativă educațională care ajunge la peste 100 milioane de elevi la nivel global.

Anul acesta, în perioada 9-15 decembrie, 60 de angajați Accenture din România vor participa voluntar la Hour of Code, susținând câte o oră de programare în 21 de școli din București, Ilfov, Călărași, Brașov, Iași, Timișoara, Cluj. La această ediție vor beneficia de introducere în programare elevi cu vârste între 6 și 15 ani, inclusiv 16 elevi de la Școala pentru Deficienți de Vedere din București. Hour of Code este un eveniment organizat de Code.org la care participă câteva mii de angajați Accenture la nivel global.

Accenture va oferi și anul acesta acces la Accenture Intelligent Space Exploration, un tutorial de programare cu ajutorul căruia elevii pot descoperi modul în care tehnicile de inteligență artificială (AI) pot fi folosite pentru a învăța un robot să exploreze o nouă planetă, inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii. Peste 160.000 de persoane au participat la acest tutorial de la debutul său.