Networking — December 12, 2019 at 3:05 pm

Allied Telesis pavează din nou calea către viitorul SDN

by

Allied Telesis a participat recent la Conferinţa Faucet 2019, împreună cu mulţi alţi vendori importanţi de soluţii de reţea, obţinând rezultate excelente. Faucet este un controller open-source, multi-tabel, proiectat pentru reţele de nivel enterprise.

x930Înainte de Conferinţa Faucet a avut loc Faucet PlugFest, unde vendorii compatibili Faucet s-au adunat ca să testeze interoperabilitatea Faucet într-o reţea Fucet stack multi-vendor cu o singură bază comună. Anul acesta, unul din cele mai populare switch-uri AlliedWarePlus din seria x930 Series OpenFlow-enabled a fost selectat drept bază a stivei Faucet, asumându-şi responsabilitatea de a ruta întreg traficul L2 şi L3 între switch-urile de graniţă. Printre dispozitivele finale care au accesat reţeaua s-a numărat Commodore 64, un home computer pe 8 biţi din 1982. Allied Telesis s-a remarcat, de asemenea, pentru faptul că a adus capabilităţi wireless OpenFlow în această reţea multi-vendor. Punctul wireless de acces Allied Telesis OpenFlow-enabled TQ5403, conectat prin intermediul switch-ului POE-enabled din seria x930, s-a alăturat acestei reţele OpenFlow complet controlate, oferind acces wireless tuturor dispozitivelor participante.

În cursul Conferinţei Faucet ingineri de la multe organizaţii remarcabile şi-au testat munca şi experienţa cu Faucet, cei mai mulţi dintre ei utilizând deja sau exprimându-şi interesul pentru soluţiile hardware Allied Telesis în proiectele lor. Prima dezbatere din cadrul Conferinţei Faucet a fost deschisă de Timothy Toole de la Sandia National Laboratories (SNL), un laborator guvernamental american gestionat şi operat de NTESS sub contractare DOE. Tim şi-a prezentat soluţia implementată la SNL, care foloseşte un switch Allied Telesis x950 OpenFlow-enabled 10G, precum şi switch-uri de la alţi vendori, fapt care îi permite lui Tim să genereze un mediu de lucru multi-vendor. În timpul prezentării sale, Tim a declarat: “Echipamentele hardware Allied Telesis s-au dovedit solide ca o stâncă!”

x230-series_reduced_640pxProdusele Allied Telesis au fost menţionate în cadrul conferinţei şi în alte prezentări, printre care s-a numărat cea a lui Charlie Lewis, Prototype Lead la IQT Labs, care a adus un switch OpenFlow-enabled x230 series pentru o demonstraţie live cu Poseidon, o aplicaţie de securitate informatică ce aplică IA şi machine learning la reţele SDN.

A fost pentru prima dată când inginerii Allied Telesis au ţinut şi ei prezentări la conferinţă, diseminând experienţele proprii cu Faucet în cadrul comunităţii Faucet open source. Printre acestea s-a numărat o implementare Multi-root Faucet Stack în cadrul reţelei proprii de companie Allied Telesis, implementare care utilizează cele mai noi switch-uri produse de noi, cum sunt cele din seriile x950 şi x930 series, precum şi TQ5403, un Punct Wireless de Acces pe deplin capabil OpenFlow.

Allied Telesis intenţionează să continue cercetările şi să contribuie şi mai departe la comunitatea de dezvoltatori Faucet prin extinderea reţelei corporate Faucet.