COMUNICATE — January 13, 2020 at 8:53 am

Vertiv, listată la Bursa de Valori din New York

by

Listare la bursa

Vertiv Holdings LLC („Vertiv”), o companie din portofoliul Platinum Equity şi furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, a anunţat că devine o companie tranzacţionată public printr-o fuziune cu GS Acquisition Holdings Corp (NYSE: GSAH, GSAH.U, GSAH WS), o companie de tip SPAC, co-sponsorizată de un afiliat al The Goldman Sachs Group, Inc. şi David M. Cote.

Dl. Cote, CEO al GSAH şi fost Preşedinte executiv al Consiliului de administraţie şi CEO al Honeywell, va ocupa funcţia de Preşedinte executiv al Vertiv. Echipa de management existentă a Vertiv va continua să fie condusă de CEO-ul Rob Johnson, cu o experienţă de 30 de ani în industrie. Se estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului 2020, iar la închidere acţiunile Vertiv vor fi tranzacţionate sub simbolul NYSE: VRT.

„Platinum Equity, Rob Johnson şi echipa sa au făcut o treabă excepţională pe parcursul ultimilor ani, poziţionând Vertiv pentru succesul pe termen lung. Compania este exact activul pe care îl căutam, cu o poziţie excelentă într-o industrie bună, produse diferenţiate prin tehnologie, puternic potenţial de creştere organică şi anorganică şi oportunităţi pentru îmbunătăţiri susţinute în timp. Având în vedere toate aceste caracteristici, sunt încântat de perspectivele pe termen scurt şi lung ale Vertiv şi de oportunitatea pe care aceasta o reprezintă pentru acţionari”, a afirmat dl. Cote.

Tom Gores, Preşedinte şi CEO Platinum Equity, a afirmat: „Sunt mândru de munca depusă de echipa noastră în cadrul Vertiv pentru a o poziţiona acolo unde se află în şi sunt foarte încântat de noul parteneriat cu David şi de vechii noştri parteneri de la Goldman Sachs. Rob Johnson şi echipa de conducere au făcut o treabă excepţională pregătind compania pentru următoarea sa etapă de dezvoltare.”

„Această tranzacţie ne permite să ne accelerăm strategia de dezvoltare şi inovare şi să ne extindem oportunităţile pe măsură ce continuăm să ne concentrăm asupra nevoilor în continuă evoluţie ale clienţilor noştri”, a declarat Rob Johnson, CEO Vertiv. „Parteneriatul nostru cu David, care are un istoric dovedit de a promova îmbunătăţiri operaţionale şi valoarea pentru acţionari, ne va îmbunătăţi şi mai mult traiectoria pe măsură ce încercăm să ne valorificăm fundaţia solidă într-o industrie în creştere.”

Partenerul Platinum Equity, Jacob Kotuzbei, care va deveni membru al consiliului de administraţie al noii companii listate la bursă, a afirmat: „Suntem încântaţi să colaborăm cu Goldman Sachs şi Dave Cote în următoarea etapă a călătoriei lui Vertiv şi să participăm la succesul viitor al companiei în calitate acţionar semnificativ. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Dave, Rob şi echipa de management de la Vertiv pentru a accelera consolidarea unei poziţii de leadership în industrie de către Vertiv în materie de produse şi servicii.”

Cu operaţiuni în peste 130 de ţări, Vertiv este lider global în furnizarea de servicii hardware, software, analitice şi în curs de derulare, pe care clienţii să se poată baza pentru a permite aplicaţiilor lor vitale să funcţioneze continuu, la un nivel optim şi să se dezvolte în paralel cu nevoile lor de afaceri. Portofoliul companiei de soluţii pentru managementul energiei electrice, energiei termice şi IT, împreună cu soluţiile şi serviciile pentru răcire şi infrastructura IT, care cuprind soluţii de la cloud până la reţele edge, a generat un profit de aproape 4,3 miliarde USD în 2018.