Internet/Telecom — January 16, 2020 at 11:17 am

Difuzoarele inteligente câștigă volum odată ce VoLTE are o creștere

by

Foto: iStock

Un nou studiu realizat de Juniper Research a dezvăluit că numărul global de utilizatori de tehnologie VoLTE(voice over LTE) se va apropia de cinci miliarde până în 2024, cu trei miliarde față de totalul actual. Analizând la ce ar putea conduce această creștere, cercetare, voce mobilă: oportunități emergente pentru operatori și furnizori pentru 2019-2024, au identificat boxe inteligente, cum ar fi Amazon Echo și Google Nest, ca tehnologie extrem de complementară pentru VoLTE, care permite servicii  de voce IP-based. Studiul prevede că peste 220 de milioane de boxe inteligente vor fi folosite pentru a efectua apeluri către telefoane fixe sau numere de telefon mobil până în 2024.

Difuzoarele inteligente sunt considerate a fi capabile să sprijine noi canale de angajare pe care operatorii le pot oferi brandurilor și întreprinderilor. Cercetările prognozează că numărul de minute inteligente de voce va crește cu peste 1.000% în următorii cinci ani, reprezentând 230 de miliarde de minute de utilizare vocală la nivel global până în 2024.

Cercetarea prevede, de asemenea, că rețelele VoLTE vor fi utilizate din ce în ce mai mult pentru a direcționa apelurile mobile către difuzoare inteligente. Juniper îndeamnă operatorii de telefonie mobilă să sprijine aceste servicii emergente, folosind numerele de telefon mobil ca identificatori unici pentru a permite ca apelurile să fie direcționate către utilizatorul corect al difuzoarelor inteligente. Acesta prezice că utilizatorii vor conecta simultan apelul atât cu smartphone-ul, cât și cu boxele inteligente.

Cercetarea identifică, de asemenea, comunicațiile-platform-as-a-service (CPaaS) ca cheie pentru distribuția serviciilor vocale emergente. S-a constatat că dezvoltarea tehnologiilor vocale, cum ar fi răspunsul vocal interactiv (IVR) și robotii vocali, vor fi componente esențiale ale platformelor CPaaS de succes, prin oferirea de canale de comunicare suplimentare.

Cu toate acestea, pentru toate aceste aspecte pozitive, cercetările prognozează și că veniturile operatorilor din serviciile de voce vor scădea de la 380 miliarde USD în 2019 la 210 miliarde dolari în 2024, în principal din cauza creșterii utilizării aplicațiilor over-the-top (OTT), cum ar fi WhatsApp și Viber.

Ca răspuns, Juniper recomandă operatorilor să semneze parteneriate cu furnizorii CPaaS pentru a permite accesul la abonații lor mobili pentru serviciile de mesagerie vocală și de mesagerie, ca strategie de atenuare a scăderii veniturilor.