Cloud Computing / Edge — January 28, 2020 at 11:30 am

Canonical oferă aplicații Android mobile scalabile în cloud

by

O nouă tehnologie Android permite utilizatorilor corporate să descarce aplicații de calcul, stocare și consum energetic de la dispozitivele locale către cloud. Canonical consideră că abilitatea de a descărca aplicații de calcul, stocare și consum de energie de la dispozitive (x86 și ARM) în cloud permite utilizatorilor să consume sarcini avansate de muncă prin transmiterea lor direct pe dispozitivul lor. Acest lucru ar permite dezvoltatorilor să ofere o experiență la cerere printr-o platformă care oferă mai mult control asupra performanței și a costurilor de infrastructură, cu flexibilitate la scară pe baza cererii utilizatorilor.

androidRezultatul final este că întreprinderile și furnizorii de servicii pot livra aplicații mobile la scară, mai sigur și independent de capacitățile unui dispozitiv. Cazurile de utilizare prevăzute pentru Anbox Cloud includ aplicații la locul de muncă pentru întreprinderi, testare software și virtualizarea dispozitivelor mobile. De exemplu, tehnologia ar putea fi folosită pentru a sprijini întreprinderile în accelerarea inițiativelor lor de transformare digitală prin furnizarea de aplicații direct pe dispozitivele angajaților, menținând în același timp asigurarea confidențialității și respectării datelor.

Întreprinderile ar putea reduce potențial costurile de dezvoltare a aplicațiilor interne prin furnizarea unei singure aplicații care poate fi utilizată pe factori de formă diferiți și sisteme de operare. Dezvoltatorii pot utiliza, de asemenea, Anbox Cloud ca parte a procesului de dezvoltare a aplicațiilor pentru a imita dispozitivele Android în diferite scenarii de testare.

De asemenea, poate fi găzduit în cloud public pentru a spori capacitatea, fiabilitatea ridicată și elasticitatea sau pe o infrastructură edge cloud privată, unde latența scăzută și confidențialitatea datelor sunt prioritare. Furnizorii de servicii cloud publice și private pot integra Anbox Cloud în ofertele lor pentru a permite livrarea de aplicații mobile într-un model de platformă-ca-serviciu (PaaS) sau software-ca-un-serviciu (SaaS). Furnizorii de telecomunicații pot utiliza, de asemenea, platforma pentru a crea servicii bazate pe dispozitive mobile virtualizate pentru clienții lor de rețea mobilă 4G, LTE și 5G.

Anbox Cloud este construit pe o serie de tehnologii Canonical și rulează Android pe nucleul Ubuntu 18.04 LTS. Containerizarea este asigurată de containerele izolate ale sistemului LXD despre care se spune că oferă cel puțin două ori densitatea containerului în comparație cu emulația Android în mașini virtuale, în funcție de complexitatea volumului de lucru. Programul de asistență Ubuntu Advantage este inclus cu Anbox Cloud, oferind asistență continuă și actualizări de securitate de până la 10 ani.