Aplicatii — February 13, 2020 at 1:24 pm

Aplicația Zero la Mie, instrument de responsabilizare în trafic

by

Interfata_Zero la Mie37.000 de oameni au descărcat aplicația de responsabilizare în trafic, Zero la Mie, dezvoltată de Ursus Breweries în parteneriat cu Poliția Română. Aplicația este un instrument util pentru toți cei care vor să afle cu aproximație timpul în care nivelul de alcool din sânge va ajunge din nou la 0‰. Aceasta este disponibilă atât în versiunea pentru iOS, cât și pentru Android, și cuprinde funcționalități de testare create special pentru șoferi.

Relansată la finalul anului 2018 cu o serie de noi funcționalități față de varianta inițială, aplicația Zero la Mie este totodată și un instrument de informare care reiterează faptul că limita legală de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰.

Zero la Mie permite utilizatorilor să afle timpul estimativ în care nivelul de alcool din sânge revine la 0‰, prin parcugerea a cinci pași simpli.  Pe baza datelor introduse în secțiunea bio precum gen, înălțime, greutate, cantitate și tip de alcool consumat, dar și intervalul de consum, este estimat un timp aproximativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Spre exemplu, unui bărbat cu o înălțime de 180 cm și o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de câte 500 ml în interval de două ore, îi este recomandat să aștepte 5 ore și 26 de minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge.  Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicație.

„Testează-ți echilibrul” este o nouă funcționalitate a aplicației prin intermediul căreia utilizatorii își pot verifica reflexele și controlul. Trebuie doar să acceseze camera telefonului direct din aplicație. Pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată, iar utilizatorii care reușesc să meargă drept trec testul. În caz contrar, acestora li se recomandă să ia legătura cu un prieten sau să cheme un taxi. În acest scop, aplicația a beneficiat și de un parteneriat cu compania Clever Taxi, utilizatorii având acces direct din aplicație la rețeaua de mașini din București și din țară.