NEWS — February 13, 2020 at 12:27 pm

Românii investesc tot mai mult în Ziua Îndrăgostiților.

by

Mastercard_Infografic_Love Index_Romania_2020Statistica anuală oferită de studiul „Mastercard Love Index” dezvăluie că „economia iubirii” crește de cinci ori mai rapid decât economia globală, cu avansuri (pun intended) ale cumpărăturilor online: o creștere de 17% a cheltuielilor pentru Ziua Îndrăgostiților și un avans cu 57% al numărului de tranzacții online, comparativ cu 2017. Analiza s-a efectuat asupra tranzacțiilor cu cardurile de credit, debit și prepaid din peste 53 de țări din întreaga lume, pe o perioadă de patru zile, în trei ani consecutivi (11-14 februarie, între 2017 și 2019).

În România, suntem chiar mai „iubăreți” decât media pământenilor, căci cheltuielile pentru cadouri de Ziua Îndrăgostiților au crescut cu 66% în 2019 față de 2017, în timp ce numărul total al tranzacțiilor s-a ridicat cu 97%, arată studiul. Îndrăgostiții din țara noastră par să păstreze un loc special în inimile lor și pentru tehnologie, pentru că monitorizarea relevă și o creștere cu 77% a numărului de tranzacții efectuate online în perioada analizată din 2019, față de 2017.

„Tendința de a opta pentru experiențe în locul cadourilor tradiționale continuă să crească și este limpede că generația actuală preferă să transforme Ziua Îndrăgostiților într-un prilej de conexiune cu persoana iubită, prin intermediul împărtășirii unei experiențe. Astăzi, de exemplu, este mai simplu decât oricând să călătorești, iar asta se reflectă în creșterile masive de rezervări pentru zboruri și cazări efectuate online în ultimii trei ani pentru Ziua Îndrăgostiților. Mastercard Love Index este o analiză unică asupra modului în care comportamentul de cumpărare evoluează în timp și, odată cu intrarea într-un nou deceniu, ne așteptăm ca trendul investițiilor în crearea de amintiri comune prin activități cu persoana iubită să continue să crească”, a declarat Ioana Tăchescu, Marketing Director, Mastercard România.