Aplicatii, EDUCATIE — July 8, 2020 at 2:51 pm

Supravegherea examenelor online bazată pe date biometrice

by

Tremend, a lansat platforma observED, o soluție dedicată centrelor de examinare, furnizorilor de certificări și universităților, pentru supravegherea de la distanță a studenților care susțin examene online, în vederea prevenirii înșelăciunii. Soluția folosește o tehnologie de tip AI dezvoltată de TypingDNA, o companie inovatoare care oferă soluții SaaS de biometrie comportamentală și de autentificare bazate pe modul în care utilizatorii tastează și interacționează cu un dispozitiv.

observEDAplicația observED înlocuiește un supervizor în timpul unui examen scris și este integrat în plugin-ul Moodle, sistem open-source de gestionare a procesului de învățare (LMS – Learning Management System), cu peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Aplicația observED integrează tehnologii de ultimă oră în validarea identității. Înrolarea utilizatorilor se face prin scanarea, cu ajutorul camerei video a dispozitivului de pe care este susținut examenul, a elementelor de securitate ale documentului de identitate.

Folosind algoritmi din inteligența artificială și învățare automată dezvoltați de TypingDNA, este verificat modul unic în care utilizatorii tastează, stabilindu-se o amprentă biometrică, personalizată, pentru fiecare utilizator în parte.

observED face o analiză a istoricului de navigare din browsing pentru a verifica dacă utilizatorul accesează alte site-uri în timpul examenului online. Totodată, la intervale regulate de timp, aplicația face capturi cu camera video a dispozitivului folosit de persoana examinată, astfel încât aceasta să nu fie înlocuită de altcineva. Utilizatorii sunt astfel verificați și monitorizați continuu pe tot parcursul testării, iar în cazul unui comportament suspect, platforma trimite alerte către instituția examinatoare.

observED este o soluție multimodulară, cu tehnologii emergente care oferă aceeași securitate, conformitate și siguranță ca examinarea față în față, iar ca urmare a softurilor integrate, este imposibil de păcălit.

Piața globală a examinărilor online, automatizate, a crescut într-un ritm accelerat în ultima perioadă, ca urmare a închiderii instituțiilor de învățământ din cauza pandemiei generată de COVID-19.