Enterprise Software — July 8, 2020 at 4:16 pm

Treci la un nivel superior cu SAP Business One

by

ERP-pentru-companii-in-dezvoltareCompaniile cresc asemenea copiilor, unele mai repede, altele mai încet, ajutate de evoluţia economiei, inspiraţia managerilor, ingestia de capital şi inovaţie etc. Statisticile arată că 1 din 2 companii româneşti reuşesc să facă profit, care în cazul a cca 37% trece de 20% din cifra de afaceri (vezi Raport BNR Stabilitate Financiara 2019). Astfel de companii au o evoluţie ascendentă şi în timp, devin jucători regionali, deschid filiale, extind gama de produse sau servicii, cresc numărul de angajaţi, fac export etc

În esenţă, orice companie este o grupare de resurse: oameni, capital, echipamente, produse, procese de business, tehnologii, proprietate intelectuală etc. Pe măsură ce compania creşte, gestiunea acestor resurse devine tot mai dificilă şi cu atât mai mult exploatarea într-un mod profitabil. Din acest motiv, multe companii care se dezvoltă sunt nevoite să schimbe sistemele informatice de gestiune, deoarece nu mai oferă suportul necesar.

O explicaţie este că au investit în soluţii contabile simple, care nu reuşesc să facă faţă numărului tot mai mare de resurse care trebuie gestionate. Aceste soluţii au o viaţă limitată, atât prin funcţionalităţile oferite cât şi prin tehnologia utilizată şi se impune schimbarea lor la primul semn de blocaj.

Un sistem ERP care creşte odată cu afacerea

Situaţia poate fi evitată prin alegerea unui sistem ERP modern, de la un furnizor cu viziune şi planuri de dezvoltare pe termen lung. Un astfel de sistem este modular şi flexibil. Concret, este format din module interconectabile nativ, cu funcţionalităţi care pot fi activate la cerere. O companie poate începe cu 1-2 module la alegere iar ulterior să adauge alte module sau să activeze noi funcţionalităţi, în funcţie de evoluţia activităţii

Despre proiectele SAP Business One pe care le-am derulat în România accesează pagina Studii de Caz.

SAP Business One este un astfel de sistem ERP, proiectat să se dezvolte odată cu beneficiarul. Este flexibil şi modular, astfel că permanent pot fi adăugate noi funcţionalităţi, păstrând aceeași fundaţie construită iniţial. Indiferent de domeniul de activitate, SAP Business One integrează toate aspectele cheie ale unei companii şi oferă vizibilitate asupra tranzacţiilor:

– Contabilitate
– Gestiune financiară
– Operaţiuni bancare şi reconciliere
– Gestiune mijloace fixe
– Achiziţii şi stocuri
– Vânzări şi gestiune clienţi
– Planificare producţie
– Analiză şi raportare
– Business Intelligence.

Consolidând toate datele existente în companie într-o singur sursă, managementul are o perspectivă în timp real asupra activităţii şi poate lua decizii în cunoştinţă de cauză. Iar deciziile informate generează şi mai mult business.

SAP Business One – puncte forte pentru o companie aflată în dezvoltare:

– Sistem ERP modular, permite adăugarea/activarea de funcţionalităţi doar atunci când sunt necesare
Soluţie completă: gestiune financiar contabilă, vânzări, relații cu clienții, operatiuni, raportare, mijloace fixe, resurse umane. Practic, compania nu mai are nevoie de alte soluţii auxiliare pentru gestiunea activităţii de bază
– Pentru domenii foarte specifice există peste 500 de add-on-uri dedicate (retail, depozit, payroll, e-commerce, producţie, POS etc)
– Susţine inovaţia. Orice schimbare a planului de afaceri va fi uşor de aplicat cu SAP Business One. Aduci noi produse în portofoliu? Vrei să vinzi online? Eşti companie producătoare dar vrei să ai şi propria distribuţie? Vrei să faci şi export? Nimic mai simplu.
– Permite extinderea regională şi gestiunea facilă a punctelor de lucru şi filialelor. Permite gestiunea unitară a unui grup de companii.
– Facilitează gestionarea unei echipe distribuite geografic, prin management virtual şi remotework.

Deschiderea unei noi linii de business, infiinţarea unui filiale, extinderea în alt judeţ sau altăţară nu sunt simplu de gestionat fără o soluţie gândită în acest scop. Utilizarea unui sistem unic în toate departamentele sau filialele conduce atât la consolidarea datelor în sediul central cât şi la adoptarea unui stil de lucru omogen. Complementar, SAP Business One oferă un cadru standardizat pentru întreaga companie şi controlul de care are nevoie managementul, pentru o coordonare eficientă de la distanţă.

Munca de la distanţă nu a apărut în timpul crizei covid19 ci a fost întotdeauna specifică firmelor aflate în dezvoltare, cu echipe distribuite în cele mai diverse oraşe şi coordonate de la sediul central. Pentru astfel de companii, SAP Business One este platforma care oferă consistentă activităţii iar angajaţilor mobilitate şi colaborare. Un sistem ERP modular şi flexibil, care creşte odată cu afacerea şi nu limitează dezvoltarea.

Pentru mai multe informaţii despre cum SAP Business One ajută la dezvoltarea companiei tale, poţi contacta echipa de specialiști AICI pentru un demo online.