Data Center / Storage, Servicii IT — July 14, 2020 at 6:17 pm

6 aspecte de luat în calcul înainte să îți cumperi hostingul

by

imagineLa fel cum în cazul domeniului web este foarte importantă denumirea în sine, nu doar extensia de tip .ro sau .com de exemplu, la fel și alegerea planului de găzduire web trebuie făcută cu atenție, analizând toate caracteristicile necesare unui pachet optim. Mai mult decât atât, dacă domeniul web poate fi cumpărat de la orice provider autorizat ca reseller, calitatea serviciului de hosting ține nu doar de cifrele promise în pachet, ci și de seriozitatea și experiența furnizorului. Este un parteneriat continuu cu firma de găzduire web, deci alegerea trebuie făcută extrem de atent. Ai nevoie așadar nu doar de un furnizor, ci de un partener apropiat, care să îți ofere servicii pe care te poți baza, inclusiv suport oricând este necesar.

Înainte să alegi un anumit provider de web hosting și un anumit plan pentru proiectul tău, poți avea în vedere mai multe aspecte. Conform acestui articol din reviewhosting.ro, în România sunt foarte multe firme de web hosting și toate ofera servicii diferite de web hosting. Realitatea este că există diferențe mari între oferte, iar prețurile pot fi înșelătoare în ceea ce privește nivelul de calitate. Un preț mult prea mic raportat la promisiuni este evident neverosimil în ceea ce privește raportarea asupra calității, dar un preț mare nu garantează servicii la un nivel de top. Este bine să fie urmărite recenzii pertinente ale providerilor de web hosting și analizate toate aspectele promise de firma care este luată în calcul pentru colaborare.

Uptime garantat – iată un aspect esențial pentru business-ul tău. Există firme de hosting care promit uptime de cel puțin 99,9%. Este important ca websiteul tău să poate fi accesat oricând de clienți de potențiali clienți. În cazul unor întreruperi, campaniile de marketing, publicitate și chiar SEO vor avea impact scăzut, vei pierde bani și implicit oportunități, vânzări, profit.

Viteza este de asemenea extrem de importantă când alegi un plan de hosting web. Ne referim desigur la viteza de încărcare a paginilor. Un datacenter modern, de ultimă generație, localizat în România, ar fi varianta ideală. Asigură-te că paginile se vor încărca rapid, căci utilizatorul de internet al vremurilor actuale pune mare preț pe timpul său și nu vrea să facă deloc compromisuri în ceea ce privește așteptarea. Poți alege un cont pentru testare, dar pentru a nu irosi timpul afacerii tale, informează-te bine înainte, fă o cercetare riguroasă online și mergi la sigur!

Locația serverelor este legată de viteza menționată anterior, un indicator important. Soluțiile mai ieftine se bazează de obicei pe servere localizate în străinătate. Dacă ai un proiect local, ai putea miza pe web hosting 100% românesc. Asigura-te ca planul tau de hosting, include si servicii de back-up.

Prețul este important pentru orice proiect derulat. Costul serviciilor de web hosting variază mult în funcție de promisiunile furnizorului și de caracteristicile pachetului ales. Dacă faci comparații, ai grijă să nu cazi în capcană și să acorzi atenție tuturor detaliilor. Chiar și un server dedicat poate fi ieftin și bun, dacă alegi corect – un raport foarte bun calitate / preț mai exact.

Vital pentru derularea afacerii poate fi serviciul de suport tehnic. Este absolut necesar ca acesta să fie real, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Trebuie să poți interacționa ușor cu departamentul de suport, iar acolo să intri în contact cu personal specializat, cu experiență, care să te ajute rapid.

Acordă atenție detaliilor ce țin de caracteristici avansate și facilități. Trebuie să ai parte de hardware, dar și de software de ultimă generație, chiar sisteme din care să poți alege. Găzduirea web SSD este recomandată, iar dacă vrei un server dedicat, un server virtual sau un pachet reseller, asigură-te că lucrezi cu profesioniști care îți vor oferi soluții moderne de administrare.