Bizpoint — July 14, 2020 at 11:44 am

Ţintă de o sută de miliarde USD pentru soluţii AI

by

9837Un recent report publicat de firma de analiză Omdia arată că, în ciuda încetinirii provocate de pandemia Covid 19, piaţa globală a soluţiilor de inteligenţă artificială va înregistra creşteri semnificative în anii care vin. Pe cale de consecinţă, până în 2025, piaţa globală de soluţii AI va ajunge să valoreze aproape o sută de miliarde USD, adică de peste şase ori mai mult decât a valorat în 2019 (16 miliarde USD).

Conform firmei de analiză, chiar dacă toate industriile par acum pornite să integreze AI în fluxurile operaţionale, există câteva domenii care apasă mai tare pe pedala de acceleraţie. Omdia citează în acest sens sectoarele energetic, petrol şi gaze, şi minier, care caută să recupereze prin IA în mod accelerat pierderile din perioada pandemiei, precum şi industria de sănătate, care a cunoscut direct avantajele adoptării unor astfel de tehnologii.

Conform firmei de analiză, efectele economice ale pandemiei au extins dihotomia dintre pionierii adoptării AI şi cei care au ezitat să adopte astfel de tehnologii. Pe cale de consecinţă, industriile care au implementat primele proiecte AI şi dispun acum de tehnologii care şi-au dovedit valoarea în vreme de criză vor fi, cel mai probabil, dispuse să continue investiţiile în această direcţie, indispensabilă pentru reducerea de costuri, generarea de venituri şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor, în vreme ce industriile care au ezitat să o facă vor trece acum la programe ample de implementare pentru a recupera din timpii pierduţi.