Securitate — June 29, 2016 at 6:20 am

Cyber Smart Defence ofera protectie avansata sistemelor si bazelor de date StreamingMail

by

slide_img_02Cyber Smart Defence (CSD), o companie de securitate cibernetică fondată de către specialiști IT români recunoscuți la nivel mondial, asigură securitatea sistemelor, platformei și bazelor de date StreamingMail. Mai mult, parteneriatul are ca scop furnizarea unor servicii complexe de securitate platformei de email marketing oferită de către compania StreamingMail. Lansat în iunie 2016, StreamingMail este un serviciu de email marketing dezvoltat integral de o echipă 100% românească de programatori.

Conform raportului Data Breach Investigations realizat de Verizon în 2016, 89% dintre spargerile din mediul online au avut ca motiv furtul de informații financiare și spionajul datelor personale. Mai mult, Symantec Internet Security Report 2016 raportează furtul sau pierderea a jumătate de miliard de date cu caracter personal în urma atacurilor cibernetice care au avut loc în 2015. Symantec menționează că acest număr este cel mai probabil mai mare deoarece companiile nu raportează întreaga amploare a problemelor întâmpinate. În România, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a înregistrat aproximativ 68 milioane de alerte de securitate cibernetică în 2015, în scădere cu 13% față de anul precedent.

Având în vedere contextul global, parteneriatul între Cyber Smart Defence și StreamingMail reprezintă un pas important al companiei nou intrate pe piață. Colaborarea are ca scop evaluarea securității interne prin realizarea periodică a unor teste de penetrare și audituri tehnologice, dar și asigurarea unei echipe de răspuns la incidente în cazul unor probleme de securitate.

StreamingMail se diferențiază de alte companii de pe piață având departamentele de dezvoltare și suport tehnic, precum și serviciul de stocare a datelor asigurate intern. Astfel, de la bun început, compania pornește la drum cu un avantaj major, fiind capabilă să-și controleze foarte bine practicile de securitate existente care sunt de altfel foarte stricte. Echipa noastră a testat timp de 8 zile infrastructura companiei, furnizând soluții și sfaturi cu privire la practicile de securitate internă și putem spune că suntem foarte mulțumiți de rezultatul final”, povestește Mădălin Dumitru, CEO al Cyber Smart Defence.

Cyber Smart Defence este un promotor al metodei de auditare cibernetică umană, care nu folosește servicii sau soluții software standardizate pentru testarea vulnerabilităților unei companii. Echipa CSD a testat în principal manual diverse strategii de penetrarea sistemului StreamingMail, în funcție de configurația sa specifică și plecând de la premiza că inteligența și intuiția umană depășesc întotdeauna inteligența artificială.

Ne bucurăm să avem alături echipa Cyber Smart Defence. Acest parteneriat vine în completarea strategiei StreamingMail care își propune să ofere clienților săi soluții complexe, de calitate superioară și fără riscuri de securitate. În era atacurilor cibernetice, dorim să ne asigurăm clienții că informațiile pe care aceștia ni le încredințează sunt protejate atât de factorii externi, cât și interni. Practicile implementate în cadrul organizației noastre nu permit nici măcar angajaților accesul la bazele de date furnizate de către clienți. Securitatea informațiilor cu caracter personal este foarte importantă pentru noi și sperăm ca abordarea noastră să inspire și alte companii în implementarea unor astfel de practici”, a declarat Liviu Tănase, CEO al StreamingMail.

Lansat în iunie 2016, StreamingMail este un serviciu de email marketing dezvoltat integral de o echipă românească de programatori și specialiști în marketing. StreamingMail oferă cel mai complex set de statistici de pe piața din România, o rată ridicată de livrare a mesajelor și servicii personalizate pentru fiecare client în parte. Începând cu 1 iunie, timp de 90 zile, compania oferă un pachet gratuit, în limita unei baze de date de 5.000 de contacte și 30.000 de mailuri lunare, precum și pachete lunare personalizate în funcție de nevoi, cu costuri care încep de la 30 până la 1.000 de dolari.