Internet/Telecom — July 25, 2016 at 9:10 am

Tinerii români preferă netul

by

edu_roOnline-ul a fost și anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea rezultatelor. Portalul educațional a avansat spectaculos pe locul 2 în clasamentul general al site-urilor din România în iulie, față de locul 45 în iunie.

Luna iulie are și anul acesta o importanță majoră pentru educație. Pe 1 iulie au fost afișate rezultatele online la Evaluarea Naţională. Conform statisticilor de trafic, în primele 48 de ore de la publicarea notelor, portalul http://evaluare.edu.ro/ a înregistrat un număr de 30,2 de milioane de pagini afișate.

Pe 12 iulie absolvenții de liceu au putut să-și verifice notele obținute la Bacalaureat, online, pe portalul educațional http://bacalaureat.edu.ro/. În prima zi de afișare au fost înregistrate 2.678.865 de vizite, conform trafic.ro.

Conform datelor de trafic, în ziua publicării notelor la Bacalaureat, portalul a înregistrat un număr de 44.052.396 de afișări. Din punct de vedere al distribuției geografice, cele mai multe vizite au venit din București (32%) și din județele Timiș, Cluj și Iași, cu câte un procent de circa 4%. Județele cu cele mai puține accesări pentru verificarea rezultatelor sunt Sălaj și Caraș-Severin.

Pe 19 iulie, în ziua afișării rezultatelor repartizării la licee, portalul educațional a fost din nou luat cu asalt. Astfel, http://admitere.edu.ro/ a înregistrat  1.584.218 de vizite și 31.182.540 de afișări. Fluxul cel mai mare de vizite pe portal a venit din București (32,7%), apoi din Constanța, Cluj și Prahova, cu aproximativ 4%. Cele mai puține persoane care au accesat rezultatele repartizării în online provin din Satu Mare și Sălaj.

Portalurile http://evaluare.edu.ro/, http://bacalaureat.edu.ro/ și http://admitere.edu.ro/ sunt componente ale Portalului Educațional SEI http://portal.edu.ro. Cu aproape 12 milioane de vizite și peste 187 de milioane de pagini afișate, portalul se situează în prezent pe locul 2 în clasamentul general al site-urilor din România și pe locul 1 al site-urilor scrise în limba română la categoria Educaţie/Învăţământ, conform trafic.ro.