NEW TECHNOLOGY — February 1, 2017 at 6:54 am

Voce și realitate virtuală pentru campionatul de rugby RBS 6 Nations

by

RBS 6 Nations - Accenture 010216Accenture livrează pentru al șaselea an tehnologie de ultimă generație în cadrul campionatului de rugby RBS 6 Nations, dar pentru cel ce va începe pe 4 februarie 2017 va introduce și sisteme avansate de realitate virtuală și voce pentru analiza de date.

Anul acesta, panoul de analiză al evenimentului va avea informații eficientizate despre jucători, meciuri și desfășurarea generală a campionatului. Sistemul include ultimele tehnologii de analiză a datelor de la Accenture, cu ajutorul tehnologiilor de date de la Alteryx, tehnologiilor de descoperire a datelor de la Qlik și de vizualizare a datelor de la Tableau. Accenture a dezvoltat o aplicație dedicată pentru realitate combinată, utilizând tehnologii de realitate virtuală. Aplicația de realitate virtuală pentru o singură persoană este partajabilă, pentru ca transmisia în timp real a acțiunii să fie accesibilă și altor utilizatori.

Pentru analiza informațiilor, Accenture va avea o echipă de analiză care va prelucra informațiile campionatului, cercetătorii de date urmând să utilizeze un motor de randomizare care utilizează învățarea automată pentru creșterea preciziei cu care sunt preluate informațiile de la jucătorii care sunt oameni, nu roboți. In inovativul sistem a fost integrat și un robot Softbank Pepper și un dispozitiv Amazon Alexa pentru oferirea de răspunsuri robotizate în timp real despre statistici. Compania utilizează evenimentul pentru a prezenta tehnologii deja disponibile pentru clienți, dar și pentru a demonstra etapa în care a ajuns tehnologia și utilizarea virtuală a analizei datelor. Această prezentare este o ocazie bună pentru consumatorii normali, care deja se bucură de sisteme inovative pentru case și mașini conectate și controlate mult cu ajutorul vocii și a realității virtuale.

Echipa de inovare Accenture din Londra a utilizat tehnologii din studioul său virtual pentru amestecarea lumilor fizice și digitale în vederea oferirii unei experiențe de realitate virtuală să fie accesibilă oricui. Utilizatorii realității virtuale vor putea interacționa cu jucătorii din campionat într-un teren virtual, vizualizând în timp real analiza jocurilor, echipele și alte informații de interes.

Ca statistici ale Accenture din campionatele recente, peste 3,9 milioane de descărcări au avut loc în peste 200 de țări, aplicația fiind dezvoltată pentru Android, Kindle, iOS, incluzând suport pentru Apple Watch. Integrarea tehnologiilor Accenture în cadrul acestui campionat arată faptul că tehnologiile inovative de analiză și realitate virtuală au un loc bine definit în zona sportului.