Productie — March 27, 2017 at 1:47 pm

Platformă colaborativă pentru optimizarea proceselor de proiectare și producție

by

Proiectarea asistată de calculator este de zeci de ani un domeniu bine reglementat ce dispune de soluţii tehnologice tot mai avansate. Fenomene precum, globalizarea, însă, au dus la apariţia şi în acest domeniu, a nevoii unor soluţii integrate de management al proiectelor, nevoie cu atât mai presantă cu cât verticala industrială în cauză este mai dispersată la nivel geografic.

cenitÎn acest context, firma CENIT, o companie independentă financiar din domeniul I.T. ce oferă software şi consultanţă pentru procesele operative din industria prelucrătoare şi pentru furnizorii de servicii financiare a lansat recent platforma 3DEXPERIENCE®, o platformă pentru managementul continuu al ciclului de viaţă al produsului (PLM) în zona proiectării asistate de calculator.

“Transformarea digitală accelerată impune în piață tot mai mult crearea unor produse complexe, cu un grad ridicat de personalizare, capabile să ofere pe lângă funcționalitatea deja așteptată, EXPERIENȚE unice”, spune Alexandru Dobra, PLM Presales Consultant, CENIT.

“Acest trend solicită companiilor să reacţioneze agil şi inovativ la dorinţele clienţilor și să dezvolte soluţii personalizate care răspund nevoilor individuale. Platforma 3DEXPERIENCE® sprijină companiile în transformarea modelului de business şi facilitează astfel, accesul la informația necesară în timp real. Cum? Platforma 3DEXPERIENCE® interconectează în mod facil și inteligent diversele departamente ale companiilor, de la marketing şi vânzări, până la proiectare și producție.”

Informațiile structurate necesare proceselor de business sunt disponibile prin intermediul unei interfețe grafice intuitive, ușor de personalizat pe care utilizatorul poate să o configureze după propriile nevoi.

Exemplul de succes dat de consultantul firmei este cel din domeniul automotive, unde soluția PLM 3DEXPERIENCE®este folosită de furnizori TIER 1 și TIER 2 de componente şi subansamble pentru o gestionare mai eficientă a introducerii în portofoliu a noilor produse. Experiența industrială ”Bid To Win”, construită din soluții software integrate complet în mediul colaborativ 3DEXPERIENCE® a fost adoptată rapid de companii de renume, printre acestea numarându-se Bosh, Valeo, Faurecia, Autoliv, Brano Group, MGI Coutier, Plastic Omnium sau Auto Chassis International.

“Platforma oferită de noi prin intermediul parteneriatului strategic cu Dassault Systèmes, ajută acești furnizori să guverneze proiectele după modelul APQP de la faza de ofertare a contractului, până la cea de livrare finală a produsului către beneficiar”, adaugă Alexandru Dobra. “Fiind o soluţie integrată ce conține un modul dedicat managementului ofertelor, 3DEXPERIENCE® reprezintă o unică sursă de adevăr întreaga companie, în sensul în care toţi actorii implicaţi pot vedea în mod transparent informația actualizată. Modul de gestionare și structurare a documentelor CAD și non-CAD generate în etapa preliminară de ofertare, permite găsirea și reutilizarea cu ușurință în procesele ulterioare de concepție și producție.”

CENITCENIT este o firmă cu sediul în Germania şi un număr de 16 locaţii în 6 ţări, pe 3 continente, cu un total de 700 de angajaţi. Încă de la lansare, firma s-a poziţionat ca partener inovativ în optimizarea continuă a proceselor operative din domeniul Product Lifecycle Management (PLM) şi Enterprise Information Management (EIM). CENIT AG este o corporaţie listată în Prime Standard la Bursa de Valori Germană, cu sediul central în Stuttgart. În România, CENIT S.R.L. a fost înfiinţată la Iaşi în anul 2006. În prezent există două locaţii ale firmei în România: Iaşi şi Bucureşti. Având la bază parteneriate strategice cu lideri în domeniu precum, Dassault Systèmes, IBM, SAP și având un portofoliu vast de soluții proprii, firma deține cunoștințele necesare de proces și tehnologie în industriile auto, aerospațială, construcția de mașini, scule și matrițe, servicii financiar, comerț și bunuri de larg consum.

Mai multe detalii pe: www.cenit.com