Mobilitate — July 3, 2017 at 10:51 am

Fujitsu întăreşte oferta de mobilitate cu două noi modele

by

Compania Fujitsu a lansat recent o nouă versiune a notebook-ului Lifebook U937 pentru regiunea EMEIA (Europe, Middle East, Africa şi India), echipamentul vârf de gamă al producătorului în termeni de mobilitate. Cântărind doar 920 de grame, acest model ultra-mobil furnizează în plus 15 ore de viaţă a bateriei.

LIFEBOOK_U937Conform producătorului, modelul U937 nu face însă rabat la performanţe, putere şi conectivitate. Dispune de cel mai nou procesor Intel Core i7, discuri solid-state şi rulează pe Windows 10 Pro, toate aceste caracteristici făcându-l perfect pentru factorii de decizie care au nevoie de mai mult de o simplă tabletă atunci când sunt în mişcare. Cu o tastatură completă, un ecran tip touch de 13,3 inci şi conectivitate 4G/LTE, modelul Lifebook U937 oferă utilizatorului libertatea de a lucra de oriunde şi oricând.

Securitatea biometrică este inclusă ca standard în produs, existând opţiunea de alegere între cardul de citire amprentă digitală sau autentificarea Fujitsu PalmSecure. Securitatea este întărită prin existenţa unui cititor SmartCard şi a criptării TPM 2.0 de clasă enterprise. Carcasa din magneziu solid asigură rezistenţa exterioară a întregului echipament.

Durata de viaţă a bateriei este de peste 15 ore. Echipamentul incorporează un set complet de interfeţe, incluzând conectori full-size LAN şi HDMI, plus conectivitate WLAN/WWAN şi Bluetooth. În scopuri de creştere a comodităţii, Fujitsu oferă, de asemenea, un replicator de port USB Type-C, care permite conectarea la un periferic extern de tip ecran, mouse, keyboard etc. 

Ruediger Landto, Head of Client Computing, Fujitsu EMEIA, spune: “În trecut, un director care căuta un notebook ultra-mobil era obligat să aleagă între greutate, performanţe, durată de viaţă a bateriei şi securitate. Acum el le poate avea pe toate, deoarece Fujitsu a reuşit să construiască un notebook revoluţionar care furnizează toate aceste elemente într-un singur echipament. La dezvoltarea produsului U937, fiecare gram a fost important, aşa că ne-am concentrat să ne asigurăm că acest nou model vârf de gamă va cântări sub 1 kilogram. Ca atare, suntem mândri să lansăm singurul notebook de 13,3 inci care oferă securitate biometrică ca şi standard, împreună cu o baterie care poate rezista cu uşurinţă celei mai îndelungate zile de lucru, şi toate acestea pentru o greutate de doar 920 grame.” 

S937Alături de Lifebook U937, Fujitsu a mai lansat şi noul notebook Lifebook S937, un dispozitiv care dispune de suficientă putere a bateriei ca să susţină munca cea mai intensă a utilizatorilor pe durata celor mai lungi zile de muncă. Noul model este perfect pentru utilizatorul care are nevoie de un ecran strălucitor, o tastatură luminată şi putere maximă de procesare, şi care se aşteaptă să beneficieze de aceste caracteristici întreaga zi, cele 15 ore de operaţiuni fiind un standard.

Pentru a trece dincolo de aşteptări, modelul Lifebook S937 dispune de o a doua baterie care se introduce în portul modular pentru a oferi şase ore suplimentare de viaţă. Opţiunile disponibile de securitate includ amprenta palmară sau senzori de amprentă digitală, un cititor SmartCard şi TPM 2.0 pentru protejarea datelor împotriva accesului neautorizat.

Modelul dispune de procesor Intel Core de generaţie 7, rezoluţie înaltă, ecran de 13,3 inci cu opţiune touch. De asemenea, dispune de conectivitate nelimitată 4G/LTE, WLAN, NFC. În acelaşi timp, există opţiunea unui al doilea disc, a unui disc Blu-Ray sau a unui drive DVD Super Multi. În termeni de greutate, modelul porneşte de la o greutate de 1,19 kilograme.