Data Center / Storage — September 27, 2017 at 11:25 am

Disponibilitate generală a BS2000 OSD/BC V11.0, ultima ediţie a sistemului de operare pentru seria de servere BS2000 SE

by

BS2000Fujitsu continuă să investească în servere principale de mare capacitate (mainframes) cu rol critic în activitatea utilizatorului, odată cu introducerea celui mai nou sistem de operare, proiectat pentru a susţine relevanţa pe termen lung a computerelor mainframe ca o coloană vertebrală a lumii digitale, cu caracteristici avansate de disponibilitate sporită, interoperabilitate, securitate şi întreţinere. 

Fujitsu Software BS2000 OSD/BC V11.0, noua ediţie a sistemului de operare pentru seria de servere Fujitsu BS2000 SE, reprezintă o actualizare cuprinzătoare a sistemelor de operare pentru mainframe-urile Fujitsu. Cea mai nouă ediţie pune accentul pe caracteristici cheie necesare pentru procesele de creaţie colaborativă inovatoare şi digitale, aşa cum sunt deschiderea sistemului de operare, performanţele îmbunătăţite şi folosirea mai bună. Noul sistem de operare generează un reper în industrie prin furnizarea elementelor necesare pentru suportul legat de migrarea live, pentru prima dată, între serverele /390. Această capabilitate în timp real oferă opţiuni puternice şi flexibile pentru planificarea timpilor de mentenanţă şi downtime.

Cel mai nou sistem de operare introduce, de asemenea, capabilităţi extinse de stocare date pentru fişiere bazate pe text, permiţând schimburi fluide de date cu sisteme deschise precum Linux via stocarea de tip NAS. Caracteristicile suplimentare noi includ securitatea avansată cu criptare standard şi funcţii extinse de diagnostic pentru asigurarea disponibilităţii pe termen lung şi a mentenanţei continue a viitoarelor sisteme mainframe BS2000.

Rupert Lehner, SVP Enterprise Platform Services în EMEIA şi Managing Director Germany la Fujitsu, spune: “Echipamentele mainframe, chiar dacă par demodate, sunt, de fapt, un motor esenţial de digitizare deoarece profesioniştii au încă suficientă încredere în ele ca să le folosească pentru mai bine de jumătate din toate aplicaţiile de întreprindere. Aceste maşini operează cu aproximativ 80 la sută din datele de tip enterprise din lume şi interacţionează cu aproximativ 90 la sută din aplicaţiile mobile. De-a lungul multor decenii, echipamentele mainframe s-au dovedit soluţia cea mai fiabilă, mai solidă şi mai eficientă pentru procesarea de volume imense de date, la cele mai mari viteze posibile. Ultima actualizare a sistemului nostru de operare asigură pregătirea infrastructurilor bazate pe echipamente BS 2000 SE pentru următoarea eră a provocărilor de procesare date din epoca digitală. Continuăm să investim masiv în ofertele noastre de platforme de întreprindere orientate spre viitor, care cuprind software, hardware şi servicii de gamă largă, pentru a ne asigura că satisfacem nevoile curente şi viitoare ale clienţilor noştri.”

Disponibil de pe acum, sistemul de operare BS2000 OSD/BC asigură pentru serverele de business Fujitsu BS2000 continuarea furnizării de eficienţă remarcabilă şi de continuitate în caz de dezastre. Aceste servere de întreprindere oferă o platformă scalabilă de mare încredere pentru aplicaţii de mare performanţă, critice pentru afaceri, pentru toate industriile – de la procesarea de mari volume de date mobile de tranzacţionare la rularea de sisteme de întreprindere, şi până la furnizarea coloanei vertebrale pentru infrastructurile cloud.

Cea mai nouă actualizare software extinde şi mai mult capabilităţile echipamentelor mainframe, pavând calea realizării inovaţiilor de infrastructură necesare pentru satisfacerea tuturor cerinţelor viitoare legate de transformarea digitală, prin împingerea gestionării, performanţelor şi disponibilităţii sistemelor critice către noi nivele. Graţie interfeţelor deschise, infrastructurile bazate pe echipamente Fujitsu BS200 SE dispunând de cel mai nou sistem de operare BS2000OSD/BC oferă integrare în arhitecturi de aplicaţii moderne şi dinamice, subliniind semnificaţia echipamentelor mainframe de componente vitale ale lumii digitale.

Preţ şi disponibilitate

Fujitsu Software BS2000 OSD/BC V11.0 este disponibil direct de la Fujitsu în EMEIA cu efect imediat.