Evenimente — December 7, 2017 at 7:43 am

Clustere din regiunea Sud Muntenia în context regional și internațional

by
Foto_Even Ploiesti_5 dec 2017La data de 5 decembrie 2017 s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț si Industrie Prahova o întâlnire privind implicarea clusterelor Bio Concept Valea Prahovei și Danube Engineering Hub cu sediul la Ploiești, în procesul de specializare inteligentă a regiunii Sud Muntenia.

Au fost analizate domeniile în care clusterele sus menționate vor acționa in viitor:
• Produse „bio” ale agriculturii ecologice
• Turism rural, balnear și ecologic
• Producerea de cosmetice pentru clusterul Bio Concept Valea Prahovei
• Tehnologii informaționale și de comunicare (GIS), Big Data, Soluții Smart City pentru clusterul Danube Engineering Hub.
Întâlnirea a fost organizata de USH Pro Business împreuna cu cele doua clustere și Camera de Comerț și Industrie Prahova, la aceasta participând reprezentanții entităților menționate, ai firmelor din clustere, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Centrul de Afaceri pentru Export Ploiești și Direcția  Pentru  Agricultură Județeană  Prahova.
Având în vedere că exportul și internaționalizarea sunt activitățile principale ale clusterelor, conducerea acestora va coopera în viitor cu Centrul de Afaceri pentru Export Ploiești.
Clusterul Danube Engineering Hub este certificat cu Eticheta de Bronz pentru performanțe manageriale la nivel european.
S-au decis măsuri de creștere a vizibilității celor două clustere pe plan intern și extern, atragerea de noi membrii și dezvoltarea coeziunii în rândul membrilor existenți.
”Prin activitățile celor doua clustere, Ploieștiul devine un punct important pe harta clusterelor din România”, a declarat Costin Lianu, Director General USH Pro Business.