Servicii IT — January 15, 2018 at 11:44 am

Începând cu luna aprilie toate vehiculele noi din UE vor anunța automat serviciile de urgență în caz de accident

by

eCallÎncepând cu 1 aprilie, producătorii de autovehicule vândute în Uniunea Europeană vor fi obligați să își echipeze mașinile cu un modul eCall. Acest modul va alerta automat serviciile de urgență 112 în cazul unui accident grav, pentru creșterea eficienței intervenției autorităților.

Casa de testare independentă CETECOM a certificat acum soluția eCall de la Rohde & Schwarz, care poate fi utilizată pentru a simula un scenariu de urgență, în conformitate cu standardul EN. Acest lucru pune producătorii și furnizorii într-o poziție foarte bună pentru testele de autorizare a sistemelor lor de apel de urgență, iar sistemul rus de apel de urgență ERA-Glonass poate fi, de asemenea, testat.

Soluția eCall de la Rohde & Schwarz este prima de acest fel care este certificată de un organism de testare independent, potrivit companiei. CETECOM a examinat punerea în aplicare a soluției și a certificat-o ca fiind conformă cu standardul CEN EN 16454: 2015. Aceasta este o condiție prealabilă pentru testele conforme cu Regulamentul (UE) 2017/79 delegat al Comisiei. Compania dezvoltă, de asemenea, caracteristici de testare pentru sistemul de nouă generație „eCall over LTE” și pentru ca soluția să se potrivească în viitor și pentru testarea noilor unități de telematică a vehiculelor.

CETECOM a fost desemnat oficial ca serviciu tehnic pentru eCall de către Autoritatea federală germană pentru transport auto. După 31 martie, producătorii trebuie să echipeze vehicule noi construite pentru UE cu un modul eCall. Soluția de testare R&S CMW-KA094 este primul sistem PSAP testat independent, bazat pe o platformă de testare a comunicațiilor fără fir. Producătorii și furnizorii utilizează aceste teste pentru a verifica dacă modemul instalat inițiază în mod corespunzător un apel de urgență în caz de accident, achiziționează corect datele relevante și le trimite prin intermediul rețelei mobile și poate stabili o conexiune vocală la PSAP .