Business — July 24, 2018 at 1:26 pm

ELKO a achiziționat Absolut Trading Company

by

ELKOELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță achiziția de către ELKO Group a 100% din acțiunile companiei Absolut Trading Company, un distribuitor de top de produse electronice și electrocasnice din Rusia.

Acordul de achiziție dintre companii aduce mai multe beneficii clienților. Acum, pe lângă produsele IT, aceștia vor avea acces și la produse electronice și electrocasnice.

Ambele companii consideră cooperarea lor ca o oportunitate de a-și îmbunătăți competitivitatea și expertiza profesională. Experții companiilor se așteaptă la o creștere a veniturilor potențiale totale de pe piața din Rusia. Această fuziune va face posibilă optimizarea costurilor, deschiderea de noi oportunități atât pentru companii, cât și pentru partenerii lor.

Achiziția Absolut de către Grupul ELKO ne va permite să le oferim clienților noștri servicii mai bune și o gamă mai largă de produse. În plus față de o echipă de profesioniști, cu o vastă experiență, achiziția Absolut ne aduce clienți și producători cu care ar visa să colaboreze orice distribuitor“, a spus Svens Dinsdorf, CEO al Grupului ELKO.

În Rusia, compania rezultată prin achiziție va fi condusă de Oleg Gusakov, care a lucrat timp de circa 20 de ani pentru Absolut Trading Company, construindu-și cariera de la manager de aprovizionare ca director general. Prezența foștilor angajați ai Absolut în conducerea companiei va face integrarea cât mai rapid posibil. Aleksandr Alekseyev, directorul comercial al ELKO Russia, va prelua conducerea activităților comerciale ale echipei unite.

Ținând cont de cele mai recente tendințe în evoluția pieței (IoT, soluții pentru case inteligente, dispariția limitelor între aplicațiile de electrocasnice și echipamentele IT), ELKO Group și Absolut intenționează să stabilească un precedent de parteneriat care nu doar va fi observat de piață, ci le va oferi clienților posibilitatea de a-și consolida achizițiile și de a reduce costurile.

Achiziționarea Absolut va schimba business-ul nostru din Rusia. În ultimii ani ne-am extins masiv operațiunile în Europa. Doar în câțiva ani, am cumpărat magazinele Apple Premium Service din Republica Cehă, centrele de service din Slovacia, distribuitorul Gandalf Distribution din Suedia și am început să ne dezvoltăm afacerea în Polonia. Asta nu înseamnă că nu eram activi în Rusia. Pe parcursul ultimilor ani am semnat un număr de contracte extrem de benefice, care ne-au ajutat să ne dezvoltăm afacerile noastre din Rusia, în ciuda declinului general de pe această piață. Achiziția Absolut Trading Company reprezintă o nouă realizare. Acum putem oferi clienților noștri toate categoriile de produse: de la servere și laptopuri, la frigidere și boilere electrice“, a declarat președintele și acționarul grupului ELKO, Egons Mednis.

Ambele companii au o experiență de piață considerabilă, sunt bine cunoscute în Rusia și cooperează cu peste 3000 de parteneri.