Data Center / Storage — September 20, 2019 at 4:44 pm

Sistemul QNAP QTS 4.4.1 pentru NAS-uri, cu suport pentru Hybrid Cloud Storage și conectivitatea prin fibră optică

by

pressrel_usdx5wvod9ecan4eoehigzpsQNAP Systems, lider inovator în domeniul soluțiilor de calcul, de rețea și stocare, a lansat în mod oficial QTS 4.4.1. Noua versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele NAS integrează servicii gateway pentru stocarea în cloud pentru Hybrid Cloud Storage și introduce soluția de conectivitate prin fibră optică.

Alături de integrarea Linux Kernel 4.14 LTS pentru a suporta următoarea generație de platforme hardware, QNAP a dezvoltat capacitatea de utilizare a NAS-urilor prin integrarea unor servicii așteptate, inclusiv un gateway pentru stocarea în cloud (ce simplifică stocarea hibridă și aplicațiile), deduplicarea datelor la sursă pentru optimizarea backup-ului și eficientizarea restaurărilor, o soluție SAN Fiber Channel și multe altele.

“În urma programului de testarea beta QTS 4.4.1, am centralizat opiniile valoroase de la utilizatori, care ne-au ajutat să finalizăm versiunea oficială,” a declarat Ken Cheah, manager de produs în cadrul QNAP. “Pentru această actualizare QTS, ne-am concentrat pe integrarea serviciilor de stocare în cloud pentru a ajuta organizațiile să utilizeze perfect cloudul pentru stocare, asigurând în același timp date și aplicații locale pentru mai multe scenarii de utilizare,” a mai adăugat aceasta.

Principalele aplicații și funcții noi în QTS 4.4.1:
HybridMount – Gateway pentru stocarea cloud
Aplicația îmbunătățită și redenumită HybridMount (fostă CacheMount) interconectează dispozitivele NAS cu cele mai folosite servicii cloud și permite accesul cu latențe reduse la datele din cloud prin caching local. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, funcțiile versatile QTS, cum ar fi gestionarea fișierelor, editarea și aplicațiile multimedia, pentru stocarea NAS conectată în cloud. În mod alternativ, utilizatorii pot folosi de la distanță serviciul pentru montarea remote a stocării sau a spațiului din cloud cu aplicația HybridMount și accesarea centralizată a datelor prin File Station.

VJBOD Cloud – Gateway pentru stocarea cloud bazată pe blocuri
VJBOD Cloud permite maparea stocării obiectelor din cloud (incluzând Amazon S3®, Google Cloud™ și Azure®) pe un NAS QNAP ca un LUN cloud bazat pe blocuri și volume cloud, furnizând o metodă sigură și scalabilă pentru a face backup-ul datelor aplicațiilor locale. Montarea stocării cloud cu motorul de cache VJBOD Cloud oferă viteze de acces la datele din cloud apropiate de cele LAN. Datele stocate în cloud vor fi sincronizate cu spațiul de stocare de pe NAS pentru a asigura continuitatea în cazul întreruperii serviciului cloud.

HBS 3 introduce tehnologia QuDedup pentru a optimiza timpii de backup și stocarea
Tehnologia QuDedup elimină datele redundante la sursă pentru a reduce dimensiunea backup-ului, salvând spațiu, lățime de bandă și timp. Utilizatorii pot instala software-ul QuDedup Extract Tool pe calculatoarele lor și restaura cu ușurință fișierele deduplicate la starea lor normală. HBS suportă, de asemenea, TCP BBR Congestion Control pentru a îmbunătăți foarte mult vitezele de transfer a datelor atunci când se face backup în cloud.

QNAP NAS ca soluție Fibre Channel SAN
Dispozitivele NAS QNAP instalate cu adaptoare compatibile Fibre Channel pot fi ușor adăugate la mediile SAN pentru a furniza stocare de înaltă performanță și backup pentru aplicațiile de astăzi, ce lucrează intensiv cu date, în timp ce le permite utilizatorilor să profite de numeroase beneficii QNAP NAS, incluzând protecția snapshot, stocarea auto-tiered, accelerarea cache SSD și multe altele.

QuMagie – Albume AI complet noi
QuMagie, următoarea generație Photo Station, dispune de o interfață grafică aerisită, o bară cronologică integrată, organizarea integrată a fotografiilor bazată pe algoritmi AI, personalizarea coperților de album și instrumente de căutare puternice, oferind cea mai nouă soluție de administrare a fotografiilor și de partajare a fișierelor.

Multimedia Console centralizează administrarea aplicațiilor multimedia
Multimedia Console consolidează toate aplicațiile QTS multimedia într-una singură, permițând administrarea facilă, centralizată. Utilizatorii pot selecta fișierele sursă pentru fiecare aplicație multimedia și pot stabili permisiunile de acces.

Management flexibil al RAID-ului SSD cu Qtier
Utilizatorii pot scoate în mod flexibil un SSD dintr-un grup RAID pentru a schimba sau a adăuga SSD-uri, sau pentru a schimba tipul de RAID SSD sau tipul de SSD (SATA, M.2, QM2) atunci când se dorește îmbunătățirea eficienței stocării auto-tiering.

Unitățile cu auto-criptare (SED) asigură protecția datelor
SED-urile (de exemplu SSD-uri Samsung® 860 și 970 EVO) oferă funcții integrate de criptare ce elimină necesitatea unui software suplimentar sau resurse de sistem atunci când criptează date.

Aflași mai multe despre QTS 4.4.1 la https://www.qnap.com/go/qts/4.4.1.
QTS 4.4.1 este disponibil acum din Download Center. Verificați modelele NAS ce suportă QTS 4.4.1.